Danjuma heeft de score geopend

Bedrijvige Danjuma gidst Villarreal naar knock-outfase Champions League

Met Arnaut Danjuma in de hoofdrol heeft Villarreal zich ten koste van Atalanta Bergamo geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. De Spaanse club won het door sneeuwval uitgestelde duel met 2-3. Danjuma trof twee keer doel in Noord-Italië.

Villarreal, momenteel slechts dertiende in La Liga, verdedigde zijn tweede plek in groep F daarmee met succes. Alleen bij winst was Atalanta, dat een punt minder had, spekkoper geweest. Nu vervolgen de Italianen, met Marten de Roon, Hans Hateboer en Teun Koopmeiners, hun weg in de Europa League.

Eindstand in groep F

Danjuma strafte al na drie minuten balverlies van Merih Demiral af. De Oranje-international werd diep gestuurd door Daniel Parejo en schoof de bal door de benen van doelman Juan Musso in het net.

Atalanta kende daarna een aardige fase, met kansen voor aanvoerder Rafael Tolói en Remo Freuler. Villarreal bleef overeind en gokte onder meer op de snelheid van Danjuma, die na een actie Musso op zijn weg vond.

Teleurstelling bij Atalanta Bergamo

Tegen het einde van de eerste helft kwam Villarreal zelfs op een 2-0 voorsprong na zwak verdedigen aan de kant van de thuisploeg. Étienne Capoue ontving de bal en hij rondde beheerst af. Vlak na de pauze zorgde Danjuma uit de draai voor de derde Spaanse treffer.

Atalanta probeerde het daarna nog wel, maar aanvankelijk zonder echte overtuiging. Invaller Ruslan Malinovsky gaf twintig minuten voor tijd echter het startsein voor een comeback.

Kansen op 3-3

Na de 2-3 van Duvan Zapata tien minuten voor het einde gloorde er weer enige hoop. Zapata (kopbal) en Luis Muriel (paal) kregen nog kansen op de gelijkmaker, maar echt spannend werd het niet meer.

Villarreal en Danjuma vierden uiteindelijk feest en zijn een mogelijke tegenstander van Ajax in de achtste finales.