AFP
NOS Nieuws

Topwielrenner Cavendish en gezin slachtoffer van gewapende overval

De Britse wielrenner Mark Cavendish en zijn gezin zijn thuis beroofd door gewapende mannen, zegt hij op Twitter. "Vier gemaskerde mannen drongen binnen terwijl we sliepen. Ze bedreigden mijn vrouw en kinderen en vielen me met geweld aan."

Het incident in Essex was op 27 november, zegt de 36-jarige wielrenner. Hij roept iedereen die informatie heeft over de beroving op zich te melden bij de politie. Cavendish spreekt van een nachtmerrie voor hem en zijn gezin, maar zegt niets over eventuele verwondingen.

Ten tijde van de overval was de wielrenner net teruggekeerd van een verblijf op de intensive care in België. Hij was tijdens de Zesdaagse van Gent zwaar ten val gekomen. In het ziekenhuis was hij behandeld voor onder meer twee gebroken ribben en een klaplong.

'Horloges van grote waarde'

Het was de bedoeling om thuis in Engeland verder aan te sterken. Maar toen werd hij naar eigen zeggen 's ochtends vroeg gewekt door gewapende mannen. Ze bedreigden hem met een mes en dwongen hem waardevolle spullen af te geven. Ten minste twee horloges "van grote sentimentele waarde" zijn volgens hem buitgemaakt.

"Nog veel erger is dat ons gevoel van veiligheid, privacy en waardigheid is afgenomen", voegt Cavendish toe. De politie van Essex heeft een foto van twee verdachten gedeeld op Twitter:

Cavendish evenaarde in de Tour de France van dit jaar het recordaantal ritzeges (34) van Eddy Merckx. Hij verlengde zijn contract bij Deceuninck-QuickStep onlangs met een jaar.

BN'ers

Ook in Nederland zijn de afgelopen maanden bekende personen thuis beroofd. Zo werd Ali B. de nacht voor de beroving van Cavendish in zijn huis in Almere overvallen door gewapende mannen. Daarvoor zijn onder meer PSV-voetballer Eran Zahavi, YouTube-ster Nikkie de Jager en zanger Gordon thuis mishandeld en beroofd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl