ANP
NOS Nieuws

Ali B overvallen bij zijn huis in Almere

Ali B is bij zijn huis in Almere door gewapende mensen overvallen. De artiest en presentator zegt in een video op Instagram dat hij de overvallers heeft gegeven wat ze wilden. Volgens Omroep Flevoland gaat het om een Rolex-horloge.

"Maar belangrijker: ik en mijn gezin zijn gezond en ongedeerd", schrijft de artiest bij de video. In de opname legt hij uit dat hij en zijn chauffeur in zijn straat werden overvallen. "Mensen wilden wat hebben. Ik heb het gegeven, omdat ik denk: hoe eerder je het geeft, hoe eerder je ervan af bent."

Verdere details wil Ali B vanwege het politieonderzoek niet geven. "Ik hoop dat ze de daders pakken."

Dit is wat Ali B er gisteravond over vertelde:

Ali B overvallen bij zijn huis: 'Ik heb ze gegeven wat ze wilden'

De politie schrijft over de overval dat er meerdere daders hebben gedreigd met mogelijk vuurwapens en dat ze zijn gevlucht in een auto.

De afgelopen jaren zijn bekende Nederlanders vaker doelwit van overvallers. Zo werd visagist en YouTube-ster Nikkie de Jager vorig jaar in haar huis beroofd, vastgebonden en geslagen met een vuurwapen, waarna de overvallers ervandoor gingen met onder meer sieraden.

Voetbalanalist René van der Gijp werd afgelopen jaar met een hamer bedreigd bij zijn woning, zanger Gordon werd in zijn huis beroofd en mishandeld en ook stylist Fred van Leer werd in zijn huis belaagd. Rapper Lil' Kleine werd begin deze maand op straat beroofd, naar verluidt van zijn dure horloge.

Eind vorig jaar pakte de politie een groep mannen op die verdacht worden van een reeks overvallen op bekende Nederlanders en vermogende mensen. Volgens het Openbaar Ministerie werkten ze in wisselende samenstelling. In totaal zijn zeker zeven verdachten opgepakt. In afwachting van hun proces zijn ze voorlopig vrijgelaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl