Arne Slot ANP

Justin Bijlow keert donderdag terug onder de lat bij Feyenoord in de Conference League-wedstrijd tegen Maccabi Haifa. De doelman is voldoende hersteld van een besmetting met het coronavirus, zei trainer Arne Slot.

Feyenoord is al zeker van groepswinst, dus staat er behalve de winstpremie en de eer niets meer op het spel voor de Rotterdammers. Slot deed daarom niet moeilijk over de basisopstelling.

"Naast Bijlow spelen we achterin met Marcus Pedersen, Lutsharel Geertruida, Marcos Senesi en Ramon Hendriks, op het middenveld Fredrik Aursnes en Mark Diemers en voorin João Teixeira, Naoufal Bannis, Cyriel Dessers en Reiss Nelson."

Justin Bijlow ANP

Slot geeft dus veel spelers de kans, maar in sommige gevallen was de keuze ook noodgedwongen. Gernot Trauner en Orkun Kökçü zijn geblesseerd en Guus Til is geschorst.

Spanning

Ook Alireza Jahanbakhsh ontbreekt bij de selectie. Feyenoord wil voorkomen dat de Iraniër vanwege de al jaren bestaande politieke spanning tussen Iran en Israël in de toekomst niet meer uit kan komen voor de nationale ploeg.

STER reclame