1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Sport

Snowboarder Van der Velden knap vijfde bij rentree in wereldbekercircuit

Snowboarder Van der Velden knap vijfde bij rentree in wereldbekercircuit

Snowboarder Niek van der Velden is bij zijn rentree in de wereldbeker knap als vijfde geëindigd. In de finale van het onderdeel Big Air in het Amerikaanse Steamboat zette hij een score neer van 109.75. De overwinning ging naar Su Yiming met een totaal van 155.25.

De 21-jarige Van der Velden kende een jaar vol met blessureleed. Nadat hij de Winterspelen van 2018 aan zich voorbij moest laten gaan, omdat hij een dag voor de wedstrijd zijn arm had gebroken, werd zijn nieuwe doel Peking 2022.

In maart van dit jaar ging het echter opnieuw mis. Hij raakte geblesseerd aan zijn onderbeen en is zodoende aangewezen op de laatste wereldbekerwedstrijden om zich te plaatsen voor Peking. In september leek ook dat plan bijna in het water te vallen, doordat hij zijn knie verdraaide bij een training. Toch kon hij dit weekend deelnemen in Amerika.

Na zijn laatste blessure zochten we Van der Velden op. Bekijk de video hieronder.

Pechvogel Van der Velden vlak voor Spelen wéér geveld door blessure: 'Gaan we weer'

Met zijn finaleplaats in Steamboat had Van der Velden in ieder geval al voldaan aan een deel van de kwalificatie-eis van NOC*NSF om aan de Olympische Spelen van Peking mee te mogen doen.

Om helemaal zeker te zijn van een olympisch ticket moet hij op 17 januari in de top-20 van de internationale ranglijst staan. Lukt dat niet, dan kan deze toptienplaats in een wereldbekerwedstrijd belangrijk zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl