Rijen bij de GGD-locatie in Gouda ANP

De GGD Hollands Midden stopt per direct met het aanbieden van de boosterprik zonder afspraak. Dat besluit is genomen vanwege de grote verkeersdrukte die is ontstaan rond de vaccinatielocaties. Er zijn vandaag 2110 boosterprikken gezet bij mensen die geen afspraak hadden.

In Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden stonden lange rijen bij de locaties waar mensen een boosterprik konden krijgen. Omdat de grote toestroom tot gevaarlijke verkeerssituaties leidde, is op advies van de veiligheidsregio besloten om het prikken zonder afspraak te stoppen. "Het is dus niet meer mogelijk om zonder afspraak langs te komen", zegt de GGD in een verklaring.

Gisteren liet de GGD weten dat er meer capaciteit beschikbaar was dan er prikafspraken waren, waardoor er plekken vrijkwamen voor 60-plussers zonder afspraak. Halverwege de ochtend bleek dat alle plekken voor de boosterprik zonder afspraak vol zaten.

Als er komende tijd toch weer ruimte is, wil de GGD mensen uit de regio die nog geen afspraak hebben gemaakt voor een boosterprik een sms sturen. Zij moeten wel voldoen aan de leeftijdseis voor mensen die aan de beurt zijn voor de booster (geboren in of voor 1961).

Mensen uit het hele land kwamen naar Zuid-Holland voor een boosterprik:

Helemaal uit Sittard voor een boosterprik in Gouda

STER reclame