Memphis Depay

Real Betis te sterk voor Barcelona, dat inmiddels 16 punten minder heeft dan Real

FC Barcelona is voor de vierde keer dit seizoen tegen een nederlaag aangelopen in de Spaanse competitie. Real Betis was in Camp Nou met 1-0 te sterk voor de Catalanen, die na vijftien speelrondes zevende staan op zestien punten van koploper Real Madrid.

Ook Atlético Madrid liep tegen een nederlaag aan. Middenmoter Mallorca was in Madrid met 2-1 te sterk voor de regerend kampioen. Real Madrid won wel, Real Sociedad werd met 2-0 geklopt.

Moeizaam Barça

Barcelona, waar trainer Xavi geen basisplaats had ingeruimd voor Frenkie de Jong. speelde een moeizame eerste helft. De grootste kansen waren voor Real Betis.

Barça-keeper Marc André ter Stegen zag een fraai hakballetje van Aitor Ruibal net naast het doel verdwijnen. Even later moest de Duitse doelman, bij een uithaal van Àlex Moreno, wel reddend optreden om een tegengoal te voorkomen.

Ook na rust bleven de bezoekers aandringen en Juanmi dacht even te kunnen juichen. De Spanjaard gleed de bal voorbij Ter Stegen, maar werd door de grensrechter teruggefloten wegens buitenspel.

Karim Benzema in actie tegen Real Sociedad

Halverwege de tweede helft, toen Frenkie de Jong inmiddels was ingevallen, duwde de thuisploeg Real Betis steeds verder terug op eigen helft. Dat leidde tot een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van doelman Rui Silva.

Memphis Depay stond klaar om binnen te schieten, maar Silva tikte de bal nog net voor de voeten van de Nederlander weg. Invaller Ousmane Dembélé was vooral van afstand gevaarlijk.

De kansen leidden niet tot doelpunten voor Barcelona. Real Betis wist nog wel te scoren in Camp Nou. Juanmi was tien minuten voor tijd het eindstation van een snelle uitbraak van Real Betis. De Spaanse middenvelder schoof de bal langs Ter Stegen en bezorgde op die manier zijn ploeg de overwinning (0-1).

Atlético in blessuretijd onderuit

Atlético kwam tegen Mallorca na een kleine zeventig minuten nog wel op voorsprong dankzij Matheus Cunha, maar tien minuten voor tijd kopte de Argentijnse verdediger Franco Russo de bezoekers langszij.

In blessuretijd schoot de Japanner Takefusa Kubo, door Mallorca gehuurd van Real Madrid, de winnende goal binnen.

De stand in La Liga na de wedstrijden van zaterdag

Real Madrid verstevigde zijn koppositie door met 2-0 te winnen op bezoek bij subtopper Real Sociedad.

Blessure voor Benzema

Fikse tegenvaller voor de Madrilenen was het uitvallen van topscorer Karim Benzema, die zich na een kwartier al moest laten vervangen nadat hij een blessure aan zijn linkerbeen had opgelopen. Zijn vervanger Luka Jovic was in de tweede helft goud waard.

Niet dat Jovic zo goed inviel, maar twee keer stond hij precies op de juiste plaats. Eerst als aangever bij de openingstreffer van Vinícius Júnior, later om zelf van dichtbij binnen te koppen en het duel daarmee te beslissen.