Michail Antonio bespringt matchwinner Arthur Masuaku
NOS VoetbalAangepast

Mazzeltje bezorgt West Ham zege op Chelsea, dat koppositie aan Man City verliest

Arthur Masuaku heeft met een gelukkige maar niet minder spectaculaire treffer West Ham United een knappe 3-2 thuiszege op stadgenoot Chelsea bezorgd. Het was voor de ploeg van Hakim Ziyech pas de tweede nederlaag in de Premier League dit seizoen.

West Ham United, dat zich op de vierde plaats handhaaft, won eerder deze competitie met dezelfde cijfers ook al van Liverpool. Die ploeg profiteerde later op zaterdag optimaal van de misstap van Chelsea, door diep in blessuretijd te winnen van Wolves (0-1). Liverpool ging Chelsea daardoor voorbij op de ranglijst.

Omdat ook Manchester City wist te winnen, Watford werd met 3-1 geklopt, eindigde Chelsea de dag zelfs op de derde plaats, waar de 'Blues' het weekend als koploper waren ingegaan.

De stand in de Premier League

Na wat kleine kansjes over en weer en vooral veel balbezit voor de gasten, eiste Thiago Silva na een halfuur een dubbele hoofdrol voor zich op. Eerst kopte de Chelsea-verdediger een hoekschop van Mason Mount binnen en luttele minuten later assisteerde hij doelman Édouard Mendy met een redding op de lijn na een schot van Vladimir Coufal.

De koploper leek door te drukken, maar bracht kort voor rust zichzelf in de problemen. Of beter gezegd: aanvoerder Jorginho zadelde Mendy op met een terugspeelbal die de door West Ham-speler Jarrod Bowen belaagde Senegalese sluitpost niet goed wist te verwerken. Een duel en een overtreding van Mendy volgde, waarna Manuel Lanzini vanaf de stip de gelijkmaker liet aantekenen.

Mason Mount volleert Chelsea naar een 2-1 voorsprong bij West Ham United

Toch werd de pauze niet met een gelijke stand bereikt. Ziyech, die opnieuw een basisplaats had gekregen, slingerde de bal vanaf links hoog voor en zag Mason Mount met een prachtige volley de hoek vinden: 1-2.

Kwelgeest

Met de op de bank begonnen Romelu Lukaku in de spits voor Kai Havertz hoopte Chelsea verder afstand te kunnen nemen en dat was wellicht ook gelukt als de opgestoomde Antonio Rüdiger wat nauwkeuriger Ziyech had aangespeeld. In de tegenaanval sloeg de opportunistisch spelende thuisploeg wel toe: met een harde schuiver manifesteerde Bowen zich voor de tweede maal deze middag als kwelgeest voor Mendy.

Diezelfde Bowen kwam een kwartier voor tijd een teenlengte tekort om een lage voorzet van Michail Antonio binnen te glijden. De gelijkmaker was voor de in het geel gehulde 'Blues' het sein om de druk op de 'Hammers' te verhogen.

Chelsea-doelman Édouard Mendy is verrast door het schot van Arthur Masuaku

De winnende treffer viel echter aan de andere kant, toen invaller Masuaku in de 87ste minuut vanaf de linkerflank leek te willen voorzetten. De bal zeilde echter rechtstreeks de bovenhoek in. Het was voor de Congolees, die sinds 2016 bij West Ham onder contract staat, pas zijn eerste doelpunt in de Premier League.

Liverpool en City profiteren

Chelsea wist dat het de koppositie daarmee zo goed als kwijt was. Liverpool en Manchester City kwamen immers nog in actie en zouden de Londenaren bij een zege voorbij gaan op de ranglijst.

Het leek er lange tijd op dat Liverpool niet optimaal zou profiteren van Chelsea's misstap, maar op de valreep hield de ploeg van trainer Jürgen Klopp toch nog drie punten over aan zijn bezoek aan Wolverhampton Wanderers. Divock Origi tekende voor de enige treffer in de vierde minuut van de blessuretijd (0-1).

Manchester City had een stuk minder moeite met Watford. Nadat Raheem Sterling al in de vierde minuut de score had geopend, tilde Bernardo Silva de stand met twee goals naar 0-3. Een kwartier voor tijd deed Cucho wat terug namens de thuisploeg: 1-3.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl