Martijn Kaars maakt de gelijkmaker voor Volendam

Koploper Volendam morst belangrijke punten in strijd om tweede periodetitel

FC Volendam heeft in de Keuken Kampioen Divisie belangrijke punten laten liggen in de strijd om de tweede periodetitel. Op bezoek bij nummer 18 Helmond Sport bleef de koploper steken op 1-1.

Arno Van Keilegom zette de ploeg uit Helmond vlak voor rust op voorsprong. Martijn Kaars zorgde er een paar minuten later voor dat Volendam met een 1-1 stand de kleedkamer op kon zoeken.

In de tweede helft ging Volendam naarstig op zoek naar de winnende treffer, maar ondanks een aantal goede mogelijkheden viel die niet. Volendam hield dankzij het gelijkspel wel de lange serie van ongeslagen competitiewedstrijden in stand, de teller staat nu op zestien.

Volendam gaat ook aan kop in de reguliere competitie, maar met een periodetitel zou de ploeg al zeker zijn van een plaats in de play-offs. De tweede periode bestaat uit tien wedstrijden.

De ploeg van Wim Jonk heeft nu negen duels gespeeld, concurrenten Excelsior (twee punten minder) en FC Emmen (vier punten minder) hebben acht wedstrijden achter de rug.

Maandag spelen de nummers twee tot en met zes van de ranglijst.

NAC wint Brabants duel

FC Eindhoven en FC Den Bosch wisten ook niet te winnen, waardoor beide ploegen de tweede periodetitel uit hun hoofd kunnen zetten.

Het Brabantse duel tussen Den Bosch en NAC werd glansrijk met 5-0 gewonnen door de ploeg uit Breda. FC Eindhoven ging met 2-0 onderuit bij Almere City.

Ralf Seuntjens viert zijn treffer

Ralf Seuntjens zette NAC in de eerste helft op voorsprong met een van richting veranderd schot. Na de rust liep de ploeg via Kaj de Rooij, Boris van Schuppen, Thom Haye en Pjotr Kestens verder uit.

Dankzij de zege heeft NAC de play-offplaatsen weer in zicht. De ploeg uit Breda staat nu negende.