Shuai Peng EPA

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft opnieuw een videogesprek gevoerd met de Chinese tennisster Peng Shuai. Het IOC laat in een verklaring weten nog altijd bezorgd te zijn over de situatie van de voormalig nummer één van de wereld.

"Wij hebben dezelfde zorgen als vele andere mensen en organisaties over de toestand en de veiligheid van Peng Shuai", leest de verklaring. "Om die reden hebben leden van het IOC gisteren opnieuw een videogesprek met haar gehad."

Het IOC stelt dat er "verschillende manieren" zijn om Peng te helpen en hoopt met "stille diplomatie" iets te bereiken. "Op basis van ervaringen van regeringen en andere organisaties is dat de meest veelbelovende manier om in dergelijke humanitaire aangelegenheden doeltreffend te werk te gaan", aldus het IOC.

IOC spreekt opnieuw met Peng Shuai: 'Dezelfde zorgen als vele anderen'

De 35-jarige Peng beschuldigde begin november via het Chinese sociale medium Weibo voormalig vicepremier Zhang Gaoli van seksueel misbruik. Het bericht verdween vervolgens snel van internet en van Peng werd twee weken lang niets meer vernomen. Daarna waren er wel tekenen van leven, maar de zorgen over Peng werden daarmee niet weggenomen.

Woensdag liet de WTA weten voorlopig geen toernooien meer te organiseren in China uit bezorgdheid over de situatie van Shuai.

Over ruim twee maanden beginnen in de Chinese hoofdstad Peking de Olympische Winterspelen.

STER reclame