John van den Brom

Lang brengt Van den Brom in zinderend duel dieper in problemen

John van den Brom is momenteel niet te benijden. De trainer van Racing Genk zag zijn ploeg zondag thuis een voorsprong uit handen geven in de topwedstrijd tegen Club Brugge en ook in de bekerwedstrijd van woensdagavond is het misgegaan tegen hetzelfde Brugge.

Na een 3-3 eindstand werd zijn team na strafschoppen uitgeschakeld. Oranje-international Noa Lang maakte de beslissende penalty voor Club. Een volgende klap voor Van den Brom, die al flink onder vuur ligt in Genk.

Noa Lang viert zijn winnende strafschop tegen Racing Genk

Na een vroeg doelpunt van Brugge-speler Eder Alvarez Balanta ging Genk, dat vorig jaar onder Van den Brom nog de beker had gewonnen, wel met een 2-1 voorsprong de rust in.

Na de gelijkmaker van Charles de Ketelaere zette Joseph Paintsil een minuut later Genk alweer op een 3-2 voorsprong. Een voorsprong die lang werd vastgehouden, maar door De Ketelaere in blessuretijd alsnog ongedaan gemaakt werd.

Even mocht Genk hopen op een comeback, maar vlak voor het einde van de reguliere speeltijd haalde Ruud Vormer nog een bal van de lijn.

In de verlenging die volgde, waarin Bas Dost een kleine twintig minuten mocht spelen voor Brugge, werd niet gescoord en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Lang weer belangrijk

Waar enkele dagen geleden Brugge, mede dankzij een ontketende Lang, uiteindelijk met een 3-2 zege van het veld was gestapt, was het dit keer opnieuw de Nederlandse buitenspeler die zijn landgenoot pijn deed.

Dost schoot de eerste strafschop voor Brugge binnen waarna Patrik Hrošovský stuitte op doelman Simon Mignolet.

Omdat daarna alles raak werd geschoten was het Lang die uiteindelijk als laatste achter de bal mocht gaan staan. Hij schoot beheerst binnen waarna hij uitbundig feest mocht vieren met de meegereisde supporters en zijn team.