NOS Nieuws

Wekdienst 30/11: Zangeres Josephine Baker krijgt grafmonument • NAVO bijeen in Riga

Goedemorgen! Vandaag komen NAVO-landen bijeen in de Letse hoofdstad Riga om hun zorgen uit te spreken over de Russische troepenopbouw aan de grens met Oekraïne. En Josephine Baker die 45 jaar geleden overleed krijgt een grafmonument in het Panthéon in Parijs.

Het weer: vanmorgen is het bewolkt en valt er af en toe regen of motregen. Vanmiddag is het vaker droog en vooral in het noorden is er even wat zon. Er waait een doorstaande westelijke wind en het is vrij zacht met 8 tot 10 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vandaag komen NAVO-landen bijeen in de Letse hoofdstad Riga. Om hun zorgen uit te spreken over de Russische troepenopbouw aan de grens met Oekraïne.
  • Josephine Baker, die 45 jaar geleden overleed, krijgt een grafmonument in het Panthéon in Parijs. Daar liggen Fransen die een buitengewone bijdrage leverden aan de Franse geschiedenis.

Wat heb je gemist?

Het aantal mensen dat een bijstandsuitkering krijgt, blijft afnemen. Eind september ontvingen 419.000 personen tot de AOW-gerechtigde leeftijd een bijstandsuitkering. Dat zijn er bijna 5500 minder dan een jaar eerder en ruim 2000 minder dan aan het begin van de coronacrisis, meldt het CBS.

Het is voor het tweede kwartaal op rij dat er minder bijstandsontvangers waren dan een jaar eerder. CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen vermoedt dat de krappe arbeidsmarkt veruit de belangrijkste oorzaak is.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Het Witte Huis is klaar voor Kerst. Het verblijf van de Amerikaanse president in Washington is versierd voor de feestdagen, en er was een presentatie door first lady Jill Biden. Het thema dit jaar is 'geschenken uit het hart'.

Dit jaar zijn er 41 kerstbomen versierd, is er 180 meter lint gebruikt en branden er 300 kaarsen. Ook zijn er 79.000 kerstlampjes opgehangen. Dat alles door honderd vrijwilligers, die er een week mee bezig zijn geweest.

Zo ziet die kerstversiering eruit:

  • AFP
    Cross Hall in het Witte Huis
  • AFP
    Een versierde hal in het Witte Huis
  • AFP
    En nog een kerstboom in de Red Room
  • AFP
    Een foto van Joe en Jill Biden in de kerstboom
  • AFP
    Kerstversiering aan de stoelen van de eettafel in de China room
  • AFP
    Kerstbomen in de State Dining room
  • AFP
    Cadeautjes bij de ingang van de oostvleugel

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl