1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Sport

Veenker keert terug in bobslee, neemt plaats in van geblesseerde Franjic

Dennis Veenker keert terug in de bobsleesport. De Fries had per 1 oktober, na een mislukte missie om zich te plaatsen voor het team van Ivo de Bruin, een punt gezet achter zijn topsportloopbaan.

De Bruin, die zich nog moet kwalificeren voor de Olympische Spelen in Peking, raakte afgelopen week echter door een blessure zijn sterke remmer Janko Franjic voor in elk geval enkele weken kwijt. Veenker reageerde positief op de vraag of hij bereid was om weer aan te sluiten.

De Fries (29) is geen onbekende voor het team van De Bruin. Hij was de afgelopen jaren een vaste waarde in het bobsleeteam van de Nederlander. Hij kwam uit in de viermansbob en startte ook in diverse wedstrijden van de wereldbekercyclus in de tweemansbob.

De Bruin achttiende in Innsbruck, totaal mislukte start Duitsers

Veenker miste tijdens het kwalificatiemoment voor het olympisch seizoen in Oberhof op driehonderdste van een seconde een plek in het team van De Bruin, maar is nu toch nodig.

"Ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen. In de afgelopen twee maanden ben ik blijven doortrainen. Weliswaar op een iets lager pitje, maar ik heb er vertrouwen in dat ik snel kan aanhaken en weer op mijn oude niveau ben."

Of de geblesseerde Franjic deze winter nog in actie kan komen, is onduidelijk. Na een bezoek aan medisch specialist hoopt hij in de komende dagen duidelijkheid over de aard van de kwetsuur te krijgen. Wel is duidelijk dat herstel weken in beslag zal nemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl