De politie onderzoekt de plaats van het ongeluk op het Waterlooplein IVStudio

In Amsterdam zijn in de ochtendspits bij twee afzonderlijke ongelukken met vrachtwagens twee mensen omgekomen.

Rond 08.15 uur vanochtend werd in Amsterdam-Zuid een kind aangereden dat achterop een fiets zat. Het meisje, van wie de leeftijd niet bekend is gemaakt, overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Volgens de politie zagen veel mensen het ongeluk gebeuren. Zij krijgen slachtofferhulp aangeboden.

Vlak voor achten werd enkele kilometers verderop een verkeersregelaar aangereden door een vrachtwagen. Dat gebeurde op het Waterlooplein. De 66-jarige man overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De politie onderzoekt het ongeluk.

'Blackspots'

Verkeerswethouder De Vries sprak kort na het ongeval met collega's van de verkeersregelaar. "Dit is verschrikkelijk voor hen, maar ook voor de chauffeur van de vrachtwagen", zegt zijn woordvoerder. Ze benadrukt dat de gemeente het politieonderzoek afwacht en dat "bij elk ongeval de gemeente beoordeelt of er extra maatregelen nodig zijn om de ongevalsplekken veiliger te maken".

Amsterdam pakt al jaren de vele blackspots in de stad aan, plekken waar vaker zware ongevallen plaatsvinden. Ook wordt de snelheid van het verkeer in de hoofdstad vanaf 2023 teruggebracht naar 30 kilometer per uur en kijkt de gemeente of vrachtwagens met een dode hoek uit de stad kunnen worden geweerd.

STER reclame