Met twee mooie goals is Dries Mertens dé man bij Napoli

Aan de hand van Mertens' prachtgoals loopt koploper Napoli uit op Milan

Napoli is zondagavond overtuigend uitgelopen als koploper van de Serie A. In het eigen Stadio Diego Armando Maradona werd Lazio, de nummer zes, met 4-0 geklopt. Met twee mooie goals was Dries Mertens de gevierde man.

Napoli profiteerde ruimschoots van de pijnlijke nederlaag die AC Milan zondagmiddag in eigen huis had geleden tegen middenmoter Sassuolo: 3-1. Napoli staat nu drie punten los van Milan en vier punten van Internazionale, dat zaterdag met 2-0 had gewonnen.

Stand Serie A na 14 speelronden

De avond in Napels stond in het teken van Maradona, afgelopen donderdag een jaar geleden overleden. Napoli speelde voor de derde - en laatste - keer met een beeld van de clublegende op de voorkant van het shirt. En met de klinkende zege en mooie goals van met name Mertens was er nauwelijks een beter eerbetoon te bedenken.

Nadat Piotr Zielinski al na zes minuten de score had geopend, eiste Mertens de aandacht op. Bij de 2-0 kreeg de Belg de bal op de rand van het strafschopgebied, kapte hij de inglijdende Lazio-verdediger Patric uit en schoot bekeken raak. Zijn tweede doelpunt krulde hij vanaf de rand van het zestienmetergebied prachtig over doelman Pepe Reina heen in de verre hoek.

In de 64ste minuut klapte het Italiaanse publiek zijn handen stuk tijdens een publiekswissel van de aanvaller, die daarna zag hoe Fabián Ruiz het Napolitaanse feestje compleet maakte.

Weer puntenverlies Milan

Milan verloor eerder op de dag voor de tweede keer op rij in de Serie A. Nadat op 7 november gelijk werd gespeeld in de derby tegen Inter (1-1), ging de club in de daaropvolgende competitiewedstrijd onderuit tegen Fiorentina (4-3).

Teleurstelling bij AC Milan na de 3-1 thuisnederlaag tegen Sassuolo

Afgelopen woensdag boekte Milan wel de eerste Champions League-zege van het seizoen op bezoek bij Atlético Madrid (1-0). Zondag tegen Sassuolo kwam de Milanese club na twintig minuten op voorsprong door een goal van Alessio Romagnoli.

Maar drie minuten later trok Gianluca Scamacca, die in het seizoen 2018/2019 een halfjaar werd verhuurd aan PEC Zwolle en van 2015 tot 2017 twee jaar speelde in de jeugd van PSV, de stand alweer gelijk. Met een prachtig schot vanaf twintig meter joeg hij de bal in de kruising.

Door een eigen doelpunt van Milan-speler Simon Kjær en een treffer van Domenico Berardi werd het 3-1. Het is Milans tweede competitienederlaag dit seizoen.

Goede zondag AS Roma

AS Roma kende een goede zondag. Zelf won de ploeg in eigen huis met 1-0 van Torino door een goal van spits Tammy Abraham. Door de nederlaag van Lazio loopt Roma drie punten uit op de concurrent uit eigen stad.

Roma staat vijfde met vier punten voorsprong op Fiorentina, Juventus, Lazio en Bologna, clubs die allemaal 21 punten hebben.