Paulo Dybala

Juventus verliest van Atalanta en zakt naar achtste plaats, Inter wint bij Venezia

Juventus heeft alweer zijn vijfde competitienederlaag van het seizoen geleden. Het thuisduel met Atalanta werd met 0-1 verloren, waardoor de 36-voudig landskampioen is gezakt naar de achtste plaats op de ranglijst. Internazionale boekte een 2-0 zege bij Venezia.

Zowel Juventus als Atalanta had een teleurstellende Europese week achter de rug. Juventus verloor kansloos met 4-0 van Chelsea en Atalanta speelde met 3-3 gelijk tegen Young Boys.

Doelpunt Zapata

De spelers in de Serie A spelen dit weekend met een rode streep op hun wang. Dat doen ze elk jaar om aandacht te vragen voor huiselijk geweld.

Atalanta, de nummer vier van de Serie A, leek de teleurstelling beter te hebben verwerkt dan de club uit Turijn. Na een rommelige beginfase, waarin weinig kansen gecreëerd werden, maakte Duván Zapata het enige doelpunt van de wedstrijd.

Matthijs de Ligt hief buitenspel op, waardoor Zapata oog in oog kwam te staan met doelman Wojciech Szczesny. De Colombiaanse spits maakte het fraai af via de onderkant van de lat.

Duván Zapata

Juventus ging logischerwijs op jacht naar de gelijkmaker, maar het vizier stond bij geen van de spelers op scherp. Een poging van Paulo Dybala ging over het doel, Weston McKennie stuitte op doelman Juan Musso en Adrien Rabiot zag zijn schot net naast de paal verdwijnen.

In de blessuretijd was Dybala nogmaals dicht bij de 1-1, maar zijn vrije trap eindigde op de lat.

In spoor van top-3

Atalanta blijft dankzij de zege in het spoor van de top-3 in Italië: Napoli, AC Milan en Internazionale. Napoli en AC Milan komen zondag in actie.

Stand Serie A

Inter won zaterdagavond met 0-2 van Venezia, dat de veertiende plaats bezet op de ranglijst.

Eenvoudig ging het niet voor de regerend landskampioen. Hakan Calhanoglu brak na 34 minuten spelen de ban, door met een laag afstandsschot doelman Sergio Romero te verrassen.

De 0-1 bleef lang op het scorebord staan en Venezia kreeg kansen op de gelijkmaker. Mattia Aramu was daar het dichtst bij. Hij haalde van grote afstand uit en Inter-doelman Samir Handanovic moest zich strekken om een tegendoelpunt te voorkomen.

Diep in blessuretijd maakten de bezoekers nog wel de 0-2. Lautaro Martínez benutte een strafschop.