Joshua Kimmich verlaat de spelersbus Pro Shots

Joshua Kimmich is de vierde voetballer van Bayern München die besmet is geraakt met het coronavirus. De international miste de afgelopen weekend al een competitieduel van Bayern omdat hij uit voorzorg in quarantaine zat.

De besmetting van Kimmich is extra pikant. De international wil zich vooralsnog niet laten vaccineren. Hij zei zich zorgen te maken over de effecten op lange termijn van een vaccinatie. Dat zorgde voor de nodige ophef in het land.

Kimmich heeft al een aantal keer in quarantaine moeten zitten en Bayern München lijkt nu te willen aansturen op inhouding van het salaris.

Bijval supporters

Kimmich kan ondanks de kritiek ook op bijval rekenen van supporters, zo maakt het onderstaande spandoek duidelijk tijdens de wedstrijd Union Berlin-Bayern München. "Houd je sterk Josh", viel er op het doek te lezen.

Spandoek met steun voor Joshua Kimmich Pro Shots

Het door corona getroffen Bayern München meldde dat ook Eric Maxim Choupo-Moting positief getest heeft. De club zag eerder Serge Gnabry, Jamal Musiala en Michaël Cuisance afhaken vanwege een quarantaine.

Niklas Süle en Josip Stanisic ontbraken dinsdag ook omdat ze besmet zijn, hoewel zij gevaccineerd zijn.

Trainer Julian Nagelsmann was recent ook besmet.

STER reclame