Thomas Müller voelt dat de wedstrijd tegen FC Augsburg uit de handen van Bayern München glipt.
NOS Voetbal

Na coronasores ook sportieve zorgen voor Bayern: Augsburg stunt met zege in derby

Ondanks de interlandbreak was Bayern München de afgelopen weken aangeschoten wild. Dat had alles te maken met de status van Joshua Kimmich.

De ongevaccineerde sterkhouder van Bayern en Die Mannschaft miste de interlands van Duitsland, omdat hij in quarantaine moest na een positieve test van ploeggenoot Niklas Süle. Net terug uit die ballingschap moest Kimmich opnieuw in isolatie omdat iemand in zijn omgeving een besmetting had opgelopen.

Kimmich werd onderwerp van een nationaal debat in Duitsland. Trainer Julian Nagelsmann verdedigde zijn speler met een kwinkslag. "We leven niet in Alaska waar om de 700 kilometer een eland voorbijloopt en om de 1.400 kilometer een mens", stelde de trainer in gesprek met Kicker. "We leven in de bewoonde wereld".

De ongevaccineerde Joshua Kimmich is onderwerp van een nationale discussie nadat hij twee keer op rij in quarantaine moest.

Zo laconiek denkt Markus Söder, president van de deelstaat Beieren, er overigens niet over. Vrijdag maakte Söder strengere coronamaatregelen bekend, waaronder de bepaling dat stadions in Beieren en vanaf woensdag 24 november tot en met woensdag 15 december slechts voor een kwart gevuld mogen zijn.

In het uitduel met streekgenoot FC Augsburg was van beperking nog geen sprake, maar toch leed Bayern München een beschamende nederlaag. De club van Jeffrey Gouweleeuw, de nummer 16 in de stand, versloeg de koploper thuis met 2-1.

Jeffrey Gouweleeuw neemt met een omhaal het doel van Bayern München onder vuur.

Mads Pedersen zette Augsburg met een fraai wreefschot op voorsprong en André Hahn liet met een kopbal de thuisploeg nog eens juichen.

Lewandowski deed nog wel wat terug met een schot uit de draai. Dat was alweer zijn veertiende treffer in elf Bundesligaduels, zijn 23ste in alle clubcompetities, zijn 28ste seizoenstreffer als de duels met Polen meegerekend worden en bovendien zijn elfde treffer in uitwedstrijden tegen Augsburg.

Hoe fraai die cijfers ook zijn, dit keer kon zelfs het Poolse fenomeen zijn ploeg niet redden. Bayern gaf na rust vol gas, kreeg ook kansen via Thomas Müller (die zijn 600ste wedstrijd voor Bayern speelde), Alphonso Davies en Lewandowski, maar het stug verdedigende Augsburg weigerde te buigen.

Kansen voor Dortmund en Freiburg

Door de onverwachte nederlaag van Bayern kan Borussia Dortmund dit weekend dichterbij kruipen. Bij een zege op VfB Stuttgart nadert Dortmund de koploper tot op een punt. Over twee weken is de topper Borussia Dortmund-Bayern München.

SC Freiburg, de club van doelman Mark Flekken, is de nummer drie op zes punten van koploper Bayern.

De stand in de Bundesliga.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl