Guus Hiddink ANP

Guus Hiddink is de nieuwe voorzitter van vakvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV). De als trainer gepokt en gemazelde Varssevelder volgt Frank de Boer op die na het EK van afgelopen zomer de voorzittershamer neerlegde.

De CBV, die sinds 1996 als zelfstandige vereniging bestaat, behartigt de belangen van gediplomeerde trainers en coaches die werkzaam zijn in het betaalde voetbal. Het bestuur, dat de eerder deze maand 75 jaar geworden Hiddink nu gaat leiden, telt zeven leden.

Verheugd

Hiddink, voormalig bondscoach van onder andere Nederland, Zuid-Korea en Rusland en oud-trainer van onder andere PSV, Real Madrid en Chelsea, zegt verheugd te zijn zijn in alle jaren opgebouwde kennis en ervaring in te kunnen gaan zetten voor jonge talentvolle trainers en coaches.

"Ik hoop mijn steentje bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van ons mooie vak van trainer/coach", aldus Hiddink, die na Louis van Gaal, Leo Beenhakker, Foppe de Haan, Han Berger, Ronald Koeman en Frank de Boer de zevende CBV-voorzitter is.

Eerder deze maand waren we op bezoek bij Guus Hiddink om voor zijn 75ste verjaardag te praten over zijn rijke voetballeven.

Hiddink wordt 75: 'Klinkt alsof nu alles voorbij is, maar ik wil meer'

STER reclame