Politie na de steekpartij in Scheveningen

De voortvluchtige Amsterdamse rapper Tyrece B. heeft zichzelf aangegeven bij de politie. De politie zocht hem op verdenking van betrokkenheid bij een dodelijke steekpartij op de Scheveningse Pier, vorig jaar augustus. Daarbij kwam de 19-jarige Rotterdammer Cennethson 'Chuchu' Janga om het leven.

Tyrece B. liet op een livestream op Instagram zien dat hij samen met twee andere mannen op het politiebureau was om zichzelf aan te geven. "Dit is Tyrece B., hij wordt gezocht. Hij moest zich melden", zegt een van de mannen tegen een agent aan de receptie. "Dit is de laatste man. Deze gast heeft het lang volgehouden", zegt de ander.

Foto uit livestream van Tyrece B. AT5

De steekpartij op 11 augustus vorig jaar was het gevolg van een slepende ruzie tussen de Rotterdamse rapper Blacka en de Amsterdamse rapper Tyrece B en hun twee drillrap-formaties. De groepen hadden besloten het uit te vechten in Scheveningen, waarbij de 19-jarige Cennethson 'Chuchu' Janga werd neergestoken. Hij bezweek later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Op bewakingsbeelden van de Pier is te zien dat B. die dag met een getrokken vuurwapen achter Janga aanrent, en het wapen ook op hem richt. B. weet in de drukte van die augustusdag te ontkomen en heeft zich tot vandaag schuil gehouden.

11 jaar cel

Eerder deze maand werden twee 21-jarige drillrappers, en vrienden van Tyrece B., veroordeeld tot elf jaar cel voor de dood van 'Chuchu'. Eén van hen heeft het slachtoffer met een groot mes in zijn hart gestoken en daarmee de dodelijke steekwond veroorzaakt. De andere verdachte stak de man met een mes in zijn buik.

Eerder werd al een 20-jarige Rotterdammer veroordeeld tot vijf jaar cel voor zijn rol bij de confrontatie. Hij nam een vuurwapen mee naar Scheveningen en gebruikte als eerste geweld.

STER reclame