Politie na de steekpartij in Scheveningen
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Tweetal krijgt 11 jaar cel voor moord bij ruzie drillrappers in Scheveningen

De rechtbank in Den Haag heeft twee 21-jarige mannen veroordeeld tot elf jaar cel voor de dodelijke steekpartij bij de Scheveningse Pier in augustus vorig jaar. Daarbij kwam een 19-jarige man uit Rotterdam om het leven.

De steekpartij op 11 augustus vorig jaar was het gevolg van een slepende ruzie tussen de Rotterdamse rapper Blacka en de Amsterdamse rapper Tyrece B en hun twee drillrap-formaties. De groepen besloten het uit te vechten in Scheveningen, waarbij de 19-jarige Cennethson 'Chuchu' Janga werd neergestoken. Hij bezweek later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Kort na de steekpartij werden meerdere verdachten aangehouden. Tyrece B. is nog voortvluchtig.

Volgens de rechter was het overduidelijk dat het tweetal wist waaraan ze begonnen toen ze afreisden naar Scheveningen, zeker omdat ze wapens bij zich droegen. Daarnaast rekent de rechter het hun zwaar aan dat de steekpartij op klaarlichte dag gebeurde en veel mensen het zagen, schrijft Omroep West.

De straf valt wel iets lager uit dan de eis van het Openbaar Ministerie. Het OM wilde dat de twee dertien jaar de cel ingingen.

Eerder werd al een 20-jarige Rotterdammer veroordeeld tot vijf jaar cel voor zijn rol bij de confrontatie. Hij bracht een vuurwapen mee naar Scheveningen en gebruikte als eerste geweld.

Advertentie via Ster.nl