Max Verstappen (links), Lewis Hamilton (tweede van de rechts) en Fernando Alonso (rechts) EPA

Max Verstappen ziet zijn voorsprong in het WK-klassement op Lewis Hamilton verder slinken. Toch is de Limburger blij dat hij zondag in de Grand Prix van Qatar de schade heeft kunnen beperken, maar hij voelt de hete adem van de Brit.

De WK-leider zag racewinnaar Hamilton zes punten inlopen in de tussenstand, een feit waar Verstappen zich snel bij had neergelegd. "Ik probeerde in de race het gat met Lewis zo klein mogelijk te houden. Dat ging best aardig, maar we hadden dit weekend de snelheid niet", zei de Red Bull-coureur.

Minder zelfverzekerd

Verstappen noteerde in Doha naast de tweede plaats ook de snelste raceronde, waardoor hij een WK-punt erbij kon sprokkelen. "Ik ben blij met dat extra punt, alles telt op dit moment. Dit was voor ons niet het beste weekend, maar er zijn nog twee races te gaan, alles kan nog gebeuren."

Toch maakte Verstappen na afloop niet de zelfverzekerde indruk waarmee hij de afgelopen weken rondliep. En dat is niet vreemd, aangezien zijn belager Hamilton aan een flinke inhaalrace bezig is met de winst van de laatste twee grand prixs in Brazilië en Qatar.

Hamilton: 'Beste vorm in jaren'

Hamilton, ervaren als hij is als zevenvoudig wereldkampioen, liet het dan ook niet na om zijn grote zelfvertrouwen kenbaar te maken. "Ik voel me sterk. Ik verkeer in mijn beste vorm in jaren", vertelde de Brit na zijn zevende zege van het seizoen.

"De auto voelt ook beter dan ooit", gooide Hamilton er nog een schepje bovenop. "Ik voel me ook heel positief met betrekking tot de twee komende races. Ik kijk ernaar uit."

Lewis Hamilton EPA

Verstappen kijkt eveneens uit naar de laatste twee grand prixs van 2021, maar doet dat wel duidelijk vanuit een underdogrol. "Het is een spannende strijd. Natuurlijk had ik liever een nog grotere voorsprong gehad, maar als je de snelheid niet hebt, is dat onmogelijk."

"Het is voor ons sowieso al indrukwekkend om in dit gevecht te zitten, als je bedenkt hoe dominant Mercedes de afgelopen jaren is geweest."

Horner: 'Motorproblemen gaan strijd niet beslissen'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner tast op zijn beurt nog enigszins in het duister over de titelkansen van Verstappen in de laatste twee races.

"Ik verwacht dat we tot de laatste race vechten voor beide titels (coureurs en constructeurs). Het wordt krap. De volgende baan (in Saudi-Arabië, red.) is op het oog een Mercedesbaan, hoewel we vandaag voor het eerst in lange tijd Mercedes' topsnelheid konden matchen", zei Horner.

"We moeten zorgen dat we onze kansen grijpen en ik verwacht geen problemen met de motoren. Dat zal normaal gesproken de titelstrijd niet beslissen."

Lammers kijkt uit naar ontknoping in Formule 1: 'Puntje van de stoel'

STER reclame