Veldrijdster Annemarie Worst heeft de zevende cross om de wereldbeker gewonnen. De renster van de ploeg 777 was op het zandparcours in de duinen van Koksijde veruit de sterkste. Het betekende haar eerste wereldbekerzege sinds januari 2020.

Geëmotioneerde Worst wint in Koksijde; top-negen geheel Nederlands Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Zeven Nederlandse rensters scheidden zich al in de eerste ronde af. Worst reed uit dat groepje weg en kreeg gezelschap van Denise Betsema, de nummer twee van de WB-stand. Nederlands kampioene Ceylin Alvarado viel terug door materiaalpech.

In de vierde van vijf ronden reed Worst (die eerder dit seizoen vijfde, achtste, zesde en derde werd en twee keer niet van start ging) weg bij haar medekoploopster. Die werd achterhaald door wereldkampioene Lucinda Brand, maar die moest Betsema toch weer laten gaan.

De Texelse finishte op zeventien seconden als tweede, Brand werd derde. De Nederlandse vrouwen bezetten de eerste negen plaatsen in de Belgische koers.

Iserbyt de sterkste

De Belg Eli Iserbyt was in Koksijde de sterkste bij de mannen. Het was al zijn vierde zege in de voornaamste wedstrijdenreeks. Zaterdag had Iserbyt met een overwinning in Merksplas ook al zijn leidende positie in de Superprestige, een andere competitie, verstevigd.

Iserbyt boekt in Koksijde vierde wereldbekerzege dit seizoen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

In het zand van de duinen in de Belgische kustplaats liet Iserbyt in de slotfase al zijn concurrenten achter. De strijd om de tweede plaats, wel spannend, werd gewonnen door zijn landgenoot Laurens Sweeck, voor een andere Belg, Toon Aerts.

Europees kampioen Lars van der Haar was op de vijfde plaats de beste Nederlander.

STER reclame