Michael van Gerwen baalt
NOS SportAangepast

Van Gerwen onderuit in kwartfinales Grand Slam of Darts, ook Sherrock verliest

Michael van Gerwen is er niet in geslaagd de halve finales van de Grand Slam of Darts in Wolverhampton te bereiken. De drievoudig winnaar ging in de kwartfinales onderuit tegen de Engelsman Michael Smith: 16-13. Peter Wright won met dezelfde cijfers van Fallon Sherrock.

Van Gerwen liep vanaf de start al achter de feiten aan. Hij verloor de eerste vijf legs en kon dat verschil niet meer overbruggen, hoewel hij een aantal keer dichtbij kwam.

Twee keer knokte Van Gerwen zich terug tot op één leg van Smith (5-6 en 6-7), maar hij was te wisselvallig om de wedstrijd te kantelen. Zo miste hij te vaak een kans om Smith te breken, terwijl hij in zijn eigen legs wel 164 en 170 uitgooide.

Van Gerwen kwam van 15-10 nog terug tot 13-15, maar Smith hield zijn zenuwen genoeg in bedwang om de overwinning veilig te stellen. "Ik pakte mijn kansen niet", vertelde een balende Van Gerwen na afloop bij RTL 7. "Het was niet goed genoeg, de scherpte ontbrak."

Fallon Sherrock had als eerste vrouw de kwartfinales van een PDC major bereikt en liet in een hoogstaande wedstrijd tegen Peter Wright andermaal zien zich te kunnen meten met de beste darters te wereld.

De twee waren aan elkaar gewaagd en gooiden rond de 100 gemiddeld. Wright maakte het verschil op de dubbels en sloeg na de vijftiende leg een gaatje. De Schotse nummer twee van de wereld liep van 8-7 uit naar 11-7.

Sherrock bleef echter met hoge scores Wright onder druk zetten en knokte zich, gesteund door het publiek, terug naar 14-13. Wright leek even van slag, maar maakte het daarna op zijn eerste wedstrijdpijl af.

Vrijdag plaatsten Gerwyn Price en James Wade zich al voor de halve finales, die net als de finale op zondag worden afgewerkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl