Gerwyn Price
NOS Sportโ€ข

Wisselvallige Price en solide Wade naar halve finales Grand Slam of Darts

Gerwyn Price en James Wade zijn de eerste halvefinalisten van de Grand Slam of Darts in Wolverhampton. Price versloeg in zijn kwartfinale Jonny Clayton, Wade was te sterk voor Rob Cross.

De 36 jarige Price, regerend wereldkampioen en nummer รฉรฉn van de wereld, gooide een wisselvallige wedstrijd tegen Clayton. Hij begon sterk, bouwde een 6-2 voorsprong op, maar gaf die net zo snel weer uit handen.

Clayton kwam met sterk spel terug tot 6-6, waarna de wedstrijd tot 12-12 gelijk op ging. Vervolgens schakelde Price weer een tandje bij, liet hij geen game meer aan Clayton en won hij de wedstrijd met 16-12.

Wade verzekerde zich van de halve finales door Cross met 16-14 te verslaan. De twee Engelsen hadden elkaar ook al getroffen in de groepsfase. Toen won Wade met 5-2 en ook nu was hij de sterkste.

Tot 5-5 ging het gelijk op in Wolverhampton. Daarna liep de 38-jarige Wade snel uit. Hij brak Cross twee keer en bouwde zijn voorsprong uit tot 9-5. Cross herpakte zich enigszins, maar kon uitschakeling niet meer voorkomen.

Van Gerwen tegen Smith

Michael van Gerwen komt zaterdag in actie in de kwartfinales. De 32-jarige Nederlander plaatste zich voor de laatste acht dankzij een 10-8 overwinning op Gary Anderson. Zijn volgende tegenstander is de Engelsman Michael Smith.

Ook Fallon Sherrock verzekerde zich donderdag van een kwartfinaleplaats en dat was een primeur. Ze versloeg Mensur Suljovic met 10-5 en werd de eerste vrouw die de laatste acht van een PDC major wist te bereiken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl