Daniil Medvedev

Medvedev beëindigt in halve finales ATP Finals simpel het sprookje van debutant Ruud

Daniil Medvedev heeft net als vorig jaar de eindstrijd bereikt bij de ATP Finals, het seizoenstoetje in het mannentennis. De titelhouder schoof in Turijn Casper Ruud eenvoudig opzij: 6-4, 6-2.

Ruud leverde zijn tweede opslagbeurt in ondanks een 40-15 voorsprong en slaagde er in de eerste set niet in om zelf een breekkans af te dwingen tegen Medvedev, de nummer twee van de wereld.

In de groepsfase werd Ruud, zelf de nummer acht van de wereldranglijst, zowel tegen Cameron Norrie als Andrej Roeblev weggeslagen in de eerste set, waarna hij alsnog als winnaar van de baan stapte.

Ook nu besloot hij agressiever te gaan spelen en meer risico te gaan leggen in zijn slagen, maar Medvedev kreeg hij er niet mee op de knieën. De Rus gaf wederom geen breekkans weg en won de tweede set met 6-2.

Medevev treft in de finale de winnaar van Novak Djokovic-Alexander Zverev, die om 21.00 uur aan hun halve eindstrijd beginnen.

Casper Ruud en vader en coach Cristian Ruud aan het werk tijdens Roland Garros in 2019.

Aan de ATP Finals mogen alleen de beste acht tennissers van het jaar meedoen. Ruud plaatste zich begin november als laatste voor het toernooi.

Met de achtste plaats op de wereldranglijst is Ruud de hoogstgenoteerde Noor ooit. De 22-jarige tennisser stootte vorig jaar zijn vader, Christian Ruud, van die troon. Die kwam in zijn loopbaan niet verder dan een 34ste plek.

Ruud junior veroverde vijf ATP-titels dit jaar, waardoor hij een plek af wist te dwingen voor de prestigieuze ATP Finals in Turijn.