Zverev klopt Hurkacz en treft Djokovic in halve eindstrijd ATP Finals Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Alexander Zverev is bij de ATP Finals in Turijn dankzij een zege op Hubert Hurkacz doorgedrongen tot de halve eindstrijd. De Duitse toernooiwinnaar van 2018 schoof de Pool met 6-2, 6-4 aan de kant.

Hurkacz moest na een vrijwel vlekkeloos optreden van Zverev in de eerste set uit een ander vaatje tappen om nog kans te maken op de winst. De Poolse nummer negen van de wereld besloot in de baan te gaan staan bij elke tweede opslag van de olympisch kampioen. Daar had hij soms succes mee, maar net als in de eerste set bleven breekkansen uit.

Hurkacz pakte, na te zijn gebroken in de negende game, op een gegeven moment wel de eerste twee punten in de opslaggame van Zverev. Maar de 24-jarige Duitser werkte zich serverend uit de nesten.

Zverev nu tegen Djokovic

Zverev plaatst zich samen met Daniil Medvedev uit de zogeheten groene groep voor de halve finales. De Duitser stuit in de halve eindstrijd op Novak Djokovic, de winnaar van de rode groep. De tegenstander van Medvedev is nog niet bekend.

Novak Djokovic plaatste zich voor de halve finales na een zege op Andrej Roeblev.

Djokovic bereikt halve finales ATP Finals na zege op Roeblev

Wie de tegenstander van Medvedev ook wordt, hij treft een man in vorm. De Rus won ook zijn derde groepswedstrijd, al ging het moeizaam. Jannik Sinner knokte zich na een eenzijdige eerste set terug en boog pas na een tiebreak in de derde set: 6-0, 6-7 (5), 7-6 (8).

Medvedev walste in Turijn in de eerste set over de arme Sinner heen, de vervanger van de geblesseerde Matteo Berrettini. Hij gunde de Italiaan slechts tien punten. De Rus hield zich daarna enigszins in. Sinner profiteerde en kwam op 1-1 in sets.

Medvedev had thuisfavoriet Sinner een vinger gegeven en de Italiaan nam bijna z'n hele hand. Dat was Medvedevs eer echter te na. Hij kwam in set drie van 2-4 terug, overleefde in de tiebreak twee matchpoints en sloeg zelf toe met een prachtige backhandwinner langs de lijn om de wedstrijd uit te maken.

STER reclame