Djokovic bereikt halve finales ATP Finals na zege op Roeblev

Novak Djokovic heeft de halve finales van de ATP Finals bereikt. In Turijn was de Servische nummer één van de wereld in zijn tweede groepsduel te sterk voor Andrej Roeblev: 6-3, 6-2.

De 24-jarige Roeblev, de nummer 5 van de wereld, was niet opgewassen tegen het machtige spel van Djokovic, die wederom zeer sterk serveerde en retourneerde. Hij sloeg 14 aces in de partij, die iets meer dan een uur duurde. Roeblev kreeg in z'n eerste duel met de Serviër geen vat op hem en noteerde meer fouten (26) dan winners (18).

Djokovic is met zijn tweede zege in de groene groep al zeker van een plek in de halve finales. Hij won eerder in twee sets van de Noor Casper Ruud.

Djokovic jaagt in Turijn op zijn zesde eindzege in de ATP Finals. Hij won afgelopen jaar drie van de vier grandslamtoernooien: de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon. Bij de US Open verloor hij de finale van Daniil Medvedev.

Wel eindigt Djokovic voor het zevende jaar op rij als nummer 1 van de wereld, daarmee is hij recordhouder.

Ruud verslaat Norrie

De Noor Ruud versloeg woensdagavond de Brit Cameron Norrie, die is ingevallen omdat de Griek Stefanos Tsitsipas zich met een elleboogblessure heeft teruggetrokken: 1-6, 6-3, 6-4

Ruud had het aanvankelijk lastig tegen de 26-jarige Brit. Norrie was in de eerste set de vier jaar jongere Noor op alle vlakken de baas. Hij bleef nagenoeg foutloos en brak de Noor twee keer.

Ruud beet zich vast in de tweede set en vond nu wel zijn servicewapen door onder andere vijf aces te slaan. De Noorse nummer acht van de wereld moest echter knokken voor elke game. Bij Norrie was het in de slotset echter op waarna hij moest buigen.

Stand in de groep

Novak Djokovic 2-0 (4-0)
Andrej Roeblev 1-1 (2-2)
Casper Ruud 1-1 (2-3)
Cameron Norrie 0-1 (1-2)
Stefanos Tsitsipas 0-1 (0-2)

STER reclame