Daniil Medvedev AFP

Daniil Medvedev heeft zijn eerste duel bij het eindejaarstoernooi ATP Finals gewonnen. De Rus had het in Turijn een set lastig tegen Hubert Hurkacz, maar de Pool kon zijn hoge niveau niet vasthouden en de titelverdediger wel: 6-7 (5), 6-3, 6-4.

De andere twee spelers in de groep van Medvedev zijn de Duitser Alexander Zverev en de Italiaan Matteo Berrettini. De Servische nummer een van de wereld Novak Djokovic voert de andere groep aan. Hij neemt het vanaf maandag op tegen de Noor Casper Ruud, de Griek Stefanos Tsitsipas en de Rus Andrej Roeblev.

Weinig weerwoord

Hurkacz deed weinig fout tegen Medvedev in de eerste set en maakte vooral serverend indruk. Zo won hij liefst 24 van de 27 punten op zijn eerste opslag. Maar breekpunten kreeg hij niet, Medvedev evenmin.

In het vervolg trok Medvedev de partij al snel naar zich toe met vroege breaks in de tweede en derde set. Hurkacz had in de lange rally's weinig weerwoord en werd ook steevast verrast door de als altijd uitstekend retournerende Rus.

Matteo Berrettini heeft in zijn eerste partij op de ATP Finals in Turijn tegen Alexander Zverev opgegeven. De Italiaan moest de strijd, voor eigen publiek, na het verlies van de eerste set staken met een buikspierblessure. Zverev had de eerste set in een tiebreak (9-7) naar zich toegetrokken en leidde in de tweede set met 1-0.

STER reclame