Lionel Messi wordt bewaakt door vijf Brazilianen
NOS Voetbal

Messi maakt zich op voor vijfde WK met Argentinië, Ecuador blijft maar winnen

Lionel Messi kan de vierde speler worden in de geschiedenis die op vijf wereldkampioenschappen actief is. Argentinië heeft zich namelijk verzekerd van deelname aan de eindronde door tegen het al geplaatste Brazilië in een saaie wedstrijd 0-0 te spelen.

Althans, voetballend stelde het onderonsje tussen de twee grote rivalen weinig voor. Messi was net terug van een blessure en deed slechts één serieuze doelpoging in de slotfase. Het dichtst bij een treffer was Fred, die namens Brazilië de lat raakte. De Ajacied Antony viel twintig minuten voor tijd nog in, zijn Amsterdamse teamgenoot Nicolás Tagliafico bleef op de bank bij Argentinië.

Vijf hechtingen na een elleboog

De meeste opwinding werd veroorzaakt door de Argentijn Nicolás Otamendi, die zijn elleboog in het gezicht van Raphinha plantte. De Braziliaan kreeg in de rust vijf hechtingen om het bloeden te stoppen, waarna zijn bondscoach Tite zijn gal spuwde over de arbitrage en de dienstdoende VAR. "Het is onmogelijk om dit niet gezien te hebben."

Het meespelen van de amper fitte Messi werd door zijn club Paris Saint-Germain niet echt gewaardeerd, maar de aanvaller kwam naar eigen zeggen ongeschonden uit de strijd. "Ik heb alles gegeven wat ik kon. Dit was een zeer intense partij. Het is niet gemakkelijk om in een wedstrijd te spelen die dit tempo vereist."

Argentinië viert de kwalificatie voor Qatar

Messi kan volgend jaar in Qatar in de voetsporen treden van de Duitser Lothar Matthäus en de Mexicanen Antonio Carbajal en Rafael Márquez, die in het verleden vijf keer op een WK actief waren.

Vierde deelname lonkt voor Ecuador

Ecuador heeft dat als land nog niet eens gepresteerd. Wel lonkt de vierde deelname in de historie, na een knappe uitzege op Chili (0-2).

Nadat Pervis Estupinan de score had geopend, bewees de Chileense vedette Arturo Vidal zijn land een slechte dienst met een rode kaart in de dertiende minuut. En er bestond ook geen enkele twijfel over die beslissing, na een vliegende tackle in het gezicht van zijn tegenstander. Moises Caicedo stelde de punten veilig voor de Ecuadorianen.

Colombia en Paraguay speelden 0-0. Op Venezuela na hebben alle overige Zuid-Amerikaanse landen nog uitzicht op de bovenste vijf plekken, die goed zijn voor vier rechtstreekse WK-tickets en voor de nummer vijf een intercontinentale play-off.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl