De politie weet nog steeds niet wie de schutter is die begin vorige maand een wolf heeft gedood. Een van de scenario's is dat de kogel afkomstig is van iemand "die minder enthousiast is" over de wolf in ons land, zei een woordvoerder vandaag in tv-programma Opsporing Verzocht.

De kans dat het dier per ongeluk tijdens de jacht is doodgeschoten, is volgens de politie nihil, meldt Omroep Gelderland. "Wolven zijn extreem schuwe dieren, die zich alleen 's nachts en in de schemering laten zien", aldus de woordvoerder. "De wolf lijkt doelbewust neergeschoten. De schutter heeft moeite moeten doen om op hem te schieten."

De doodgeschoten wolf Inwoner Stroe/Omroep Gelderland

Het dier werd vorige maand dood in een greppel gevonden langs de Stroeërschoolweg in Stroe. De politie gaat ervan uit dat de wolf er is neergelegd en komt graag in contact met mensen die tussen 28 september en 1 oktober rond 10.00 uur iets opmerkelijks bij de weg hebben gezien.

16.000 euro voor gouden tip

Het schieten op een wolf is strafbaar omdat het om een beschermde diersoort gaat. De Faunabescherming looft 16.000 euro uit aan degene met de tip die naar de schutter leidt. De milieugroep heeft dat bedrag via giften ingezameld.

STER reclame