Demi Schuurs

Tennisster Schuurs in dubbelspel naar laatste vier van WTA Finals in Mexico

Tennisster Demi Schuurs heeft de halve finales van de WTA Finals in het dubbelspel bereikt. Met haar Amerikaanse dubbelpartner Nicole Melichar-Martinez won ze het laatste groepsduel van de Kroatische Darija Jurak en Andreja Klepac uit Slovenië via een match-tiebreak: 6-4, 3-6 en 10-2.

Schuurs en Melichar waren het prestigieuze eindejaarstoernooi in de Mexicaanse stad Guadalajara begonnen met een overwinning op de Australische Samantha Stosur en Zhang Shuai uit China (6-2, 6-2), maar verloren daarna van het Japanse duo Shuko Aoyama/Ena Shibahara: 6-4, 7-6.

Aoyama en Shibahara eindigden als eerste in de groep, Schuurs en Melichar werden door de zwaarbevochte overwinning tweede. Het is nog niet bekend tegen welk duo ze het gaan opnemen in de halve finales.

De 28-jarige Limburgse bereikte twee jaar geleden, bij haar tweede deelname aan de WTA Finals, met de Duitse Anna-Lena Grönefeld ook de laatste vier.

Enkelspel

In het enkelspel van de WTA finals zijn inmiddels ook drie van de vier halve finalisten bekend. In groep B won Garbiñe Muguruza het laatste groepsduel van Anett Kontaveit en de Spaanse plaatste zich zo voor de laatste vier.

Kontaveit had door haar overwinningen op Barbora Krejcikova en Karolina Pliskova een plek in de halve finales al veiliggesteld.

Muguruza strijdt in de volgende ronde tegen haar landgenote Paula Badosa voor een plek in de finale. De debutante is na overwinningen op Aryna Sabalenka en Maria Sakkari al zeker van de eerste plaats in de andere groep.

Spanje krijgt zo voor het eerst sinds Arantxa Sánchez Vicario in 1993 weer een finaliste op het toernooi voor de beste tennissters van het seizoen.