Excelsior speelt gelijk tegen Almere City FC en laat daarmee de koppositie liggen

Almere City en Excelsior delen punten na knotsgek duel (4-4)

Het teleurstellende Almere City FC heeft in de Keuken Kampioen Divisie voor een verrassing Excelsior gezorgd. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek werkte bij Excelsior in de slotfase een 3-1 achterstand weg: 4-4.

Excelsior schoot uit de startblokken en kwam vroeg op voorsprong toen Reuven Niemeijer met een prachtig hakje na tien minuten de 1-0 inluidde. Vijf minuten later was het alweer raak voor de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen, vanuit een hoekschop kopte Thijs Dallinga raak voor Excelsior.

Erg lang konden de Rotterdammers niet van de voorsprong genieten, Almere diende zich snel aan en Lance Duijvestein maakte halverwege de eerste helft al de aansluitingstreffer.

Op rozen

De nummer twee van de eerste divisie had in de tweede helft de handen vol aan Almere, maar kreeg wel de 3-1 in de schoot geworpen toen Steije Resink een eigen doelpunt maakte. Excelsior dacht op rozen te zitten, maar Jonas Arweiler, aanvaller van Almere, dacht daar anders over.

Halverwege de tweede helft draaide hij de Duitser het duel in slechts tien minuten tijd met een zuivere hattrick eigenhandig om. Een stunt was in de maak, tot Niemeijer acht minuten voor tijd met zijn tweede treffer van de avond Excelsior alsnog wist te redden.

ADO Den Haag wint van VVV

ADO Den Haag heeft in de eerste divisie een degelijke 2-0 overwinning op VVV-Venlo geboekt. Het duel moest voor lege tribunes worden gespeeld vanwege de coronaregels. ADO had de wedstrijd tegen VVV graag uit willen stellen, maar daarvoor gaf de KNVB geen goedkeuring.

VVV kon het de ploeg van trainer Ruud Brood nooit echt lastig maken en moest genoegen nemen met een nederlaag. ADO-middenvelder Sem Steijn zette na vier minuten spelen al de toon: op de rand van de zestien kon hij na twee kapbewegingen vrij schieten en passeerde hij VVV-doelman Delano van Crooij laag in de rechterhoek (1-0).

Bittere pil

In de tweede helft maakte ADO-aanvoerder Thomas Verheydt het vanaf elf meter af. Het is voor ADO de negende overwinning in de competitie, voor VVV juist de negende nederlaag.

Om het nog pijnlijker te maken: het is voor de ploeg van Jos Luhukay de vijfde nederlaag op rij. Een bittere pil voor VVV, dat op meer had gehoopt omdat de voortekenen goed leken: van de voorgaande vijf ontmoetingen in Den Haag, won ADO er slechts één.

Joey Konings viert de 1-0 tegen Telstar

De Graafschap verspeelde belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van Reinier Robbemond stond lang op voorsprong tegen Telstar, maar door een rake strafschop van Glynor Plet eindigde het duel in een gelijkspel: 1-1.

Ook het duel tussen De Graafschapen Telstar werd gespeeld in een lege Vijverberg. Toch lieten De Graafschap-supporters van zich horen door de ploeg van buiten het stadion aan te moedigen met getrommel en gezang.

De fans misten in de eerste helft overigens weinig van de wedstrijd. Het spel van zowel De Graafschap als Telstar was zeer pover. Na ruim een halfuur zorgde Telstar-spits Plet pas voor het eerste en eveneens enige schot op doel in de eerste helft. Door goed uitkomen van doelman Hidde Jurjus werd de 0-1 voorkomen.

Spandoeken in De Vijverberg

Joey Konings brak na een klein uur de wedstrijd open. Na een uitstekende pass van Giovanni Korte maakte Konings oog in oog met doelman Trevor Doornbusch geen fout en bracht De Graafschap op voorsprong (1-0).

De Graafschap leek lange tijd op een minimale zege af te stevenen, maar in de slotfase ging het mis voor de Doetinchemmers. Plet kopte de bal op de hand van Julian Lelieveld en dus kreeg Telstar een strafschop. Lelieveld moest met een rode kaart het veld verlaten.

Plet schoot de penalty raak (1-1) en dus hield de ploeg van Andries Jonker nog een punt over aan het duel. De Graafschap verzuimt door de remise in het spoor te blijven van koploper FC Volendam.