1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Voetbalโ€ข

2.038 supporters zien FC Eindhoven winnen, in voorlopig laatste duel met publiek

Cas Faber is voorlopig de laatste speler in het betaalde voetbal die zijn treffer heeft kunnen vieren met het thuispubliek. Na het duel FC Eindhoven - FC Dordrecht, dat zaterdagmiddag in 5-1 eindigde voor de thuisploeg, blijven de stadions tot 5 december leeg.

Omwille van de nieuwe regels, die voorschrijven dat er na zaterdag 18.00 uur geen publiek meer aanwezig mag zijn bij sportwedstijden, werd het duel (het enige op zaterdag in de eerste divisie) vervroegd van 16.30 naar 16.00 uur.

Direct na afloop was er ook geen catering meer in het Jan Louwers Stadion.

Het aanwezige publiek kreeg niet bepaald een wedstrijd te zien, al zullen de thuisfans dat niet erg gevonden hebben. Eindhoven was vele malen sterker dan hekkensluiter FC Dordrecht.

Verrassend was dat gegeven overigens niet; de laatste drie seizoenen keerde Dordrecht al met flinke nederlagen (8-1, 5-1 en 5-1) huiswaarts vanuit de Lichtstad.

Sleegers

Dit keer stond er bij rust al 4-0 op het scorebord. Jort van de Sande scoorde tweemaal, maar opvallender was de inbreng van Joey Sleegers; hij maakte de 1-0 en was bij de daaropvolgende drie treffers telkens de aangever.

Wรฉรฉr 5-1

In de 71ste minuut maakte Jacky Donkor de terugreis iets minder vervelend voor Dordrecht, alvorens Faber in blessuretijd dezelfde uitslag liet noteren als bij de laatste twee duels tussen beide teams in Eindhoven: 5-1.

Eindhoven klimt door de zege naar de vijfde plaats in de eerste divisie, In punten staat de ploeg van coach Rob Penders gelijk met FC Emmen en De Graafschap, maar die clubs hebben een duel minder gespeeld.

Dordrecht blijft troosteloos laatste met tien punten, twee minder dan de nummers 18 en 19 (Almere City en TOP Oss).

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl