NOS Voetbal

'Schandalig' en 'superdom', maar Van Dijk en Depay niet op één lijn na debacle

Van Dijk is boos: 'Schandalig wat we in tweede helft lieten zien'

Dat Oranje zaterdag tegen Montenegro volkomen onnodig een 2-0 voorsprong weggaf, daarover waren alle spelers van Oranje het wel eens. "Het is gewoon schandalig", zei een boze aanvoerder Virgil van Dijk. "We doen onszelf tekort en doen de fans tekort", zei Memphis Depay. Een WK-ticket is derhalve nog niet binnen.

Opvallend waren de verschillende visies die Van Dijk en Depay hadden over de manier waarop de voorsprong dan wel behouden had moeten worden. "We willen allemaal de bal hebben, we willen allemaal voetballen, naar voren rennen en scoren", zei Van Dijk. "Maar we moeten zorgen dat we ook verdedigend denken. Controle houden. Als het lelijk moet, moet het lelijk. Dan maar zakelijk."

Virgil van Dijk

"De positie van verdedigende middenvelder moet altijd bezet zijn", ging Van Dijk verder, daarmee refererend aan de positie die eerst door Frenkie de Jong en in de slotfase door invaller Teun Koopmeiners werd bezet. "We hebben genoeg spelers die dat kunnen. Op de counter ontstonden er voor hen ruimtes."

Depay: 'Afgesproken druk te blijven zetten'

Aanvaller Memphis Depay had een andere uitleg. "Dit is gewoon superdom", zei Depay na een diepe zucht. De spits opende in Podgorica na 25 minuten de score uit een strafschop. Kort na rust verdubbelde hij de voorsprong van Oranje met een hakje, waarmee het WK-ticket binnen leek.

Memphis Depay: 'We geven het weg, superdom'

"In de laatste 10 minuten gingen we naar achteren lopen, terwijl we hadden afgesproken de hele wedstrijd druk te zetten en op zoek te gaan naar de derde goal", vervolgde de aanvaller van FC Barcelona. "Het was natuurlijk geen goede wedstrijd. Maar als je 2-0 voor staat, dan moet je de zege gewoon mee naar huis nemen."

Frenkie de Jong deelde de mening van Depay: "We gingen alleen nog maar achteruit en waren veel te angstig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl