NOS WielrennenAangepast

Modder in Epe deert Vollering niet; ze pakt titel bij eerste NK gravel

Modder in Epe deert Vollering niet; ze pakt eerste titel bij NK gravel

Demi Vollering en Tijmen Eising mogen zich de eerste Nederlands kampioenen gravel noemen. Op een vrij modderig parcours in Epe kwamen zij na respectievelijk 70 en 120 kilometer als eerste over de meet.

Vollering liet zich direct direct gelden en reed samen met Floortje Mackaij weg bij de concurrentie. In de sprint tussen beiden bleek Vollering de sterkste. Lorena Wiebes eindigde als derde.

Bij de mannen namen er geen profrenners deel. De ploeg van Eisings, VolkerWessels, domineerde de race. Het gehele podium bestond uiteindelijk uit renners van deze ploeg. Coen Vermeltfoort werd tweede, Daan van Sintmaartensdijk derde.

Populair

De afgelopen jaren heeft het gravelrijden een vlucht genomen, ook onder amateurrenners en liefhebbers. Officiële gravelwedstrijden waren er, afgezien van de Drentse Slag om Norg, nog niet in Nederland.

Internationale wielerorganisatie UCI heeft de discipline omarmd. De bond zet volgend seizoen een reeks wereldbekerwedstrijden en een WK op de agenda. Daarmee lijkt 'gravel' definitief een plek in de internationale wedstrijdsport te hebben veroverd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl