NOS Voetbal

Feyenoord likt de wonden: 'Geconfronteerd met een 180 miljoen hogere bouwsom'

Feyenoord: BAM kwam met 180 miljoen hogere bouwkosten

De reden dat Feyenoord de afgelopen dagen pas op de plaats heeft gemaakt rond de plannen voor een nieuw stadion, zijn de veel hogere bouwkosten waarmee bouwconcern BAM plots op de proppen kwam.

"Wij zijn geconfronteerd met een verhoging van de bouwsom met 180 miljoen euro", vertelt Gérard Moussault, vice-voorzitter van de raad van commissarissen van de Rotterdamse club. Van 320 naar 500 miljoen, verduidelijkt hij. "Wat neerkomt op: we hebben er geen zin in."

Door dat veel hogere prijskaartje is een nieuw stadion aan de boorden van de Maas op dit moment geen haalbare kaart meer, moet rvc-voorzitter Toon van Bodegom tijdens de persconferentie van donderdagochtend concluderen. "Heel jammer. Heel veel mensen hebben er met hart en ziel aan gewerkt. Dus in die zin is het een treurige dag."

Out of the blue

Het volkomen verraste Feyenoord lijkt het slachtoffer te zijn geworden van een strategiewijziging bij de BAM. Moussault: "Op hun website geven ze aan risicovolle projecten van boven de 150 miljoen niet meer te doen. Out of the blue: van de zomer was daar nog geen enkele sprake van. Tot een maand geleden zaten wij in een trein waarvan wij dachten: die komt er."

RvC-voorzitter Toon van Bodegom van Feyenoord luistert naar vice-voorzitter Gérard Moussault

Een oplossing voor de nieuw ontstane situatie is er nog niet. "Wat wij nu doen, is niet meer dan de wonden likken. We gaan het stadionproject nog een keer analyseren, alles herijken zoals wij dat noemen. En daarbij zullen wij alle alternatieven meenemen."

Kuip op peil brengen

En daarbij liggen alle opties open, herhaalt Van Bodegom enkele malen. "Het nieuwe onderkomen loopt in ieder geval vertraging op. Wij gaan kijken hoe we een stadion kunnen realiseren dat voldoet aan de eisen en wensen van de supporters, de veiligheid, de UEFA."

"We zullen sowieso langer in De Kuip spelen. En de staat waarin De Kuip zich nu bevindt, is niet eentje waarmee wij nu tevreden zijn. Daar zullen we ook aan moeten werken de komende tijd: de omstandigheden op peil brengen."

Moussault houdt de hoop op een nieuw onderkomen echter levend: "Ons streven en ons verlangen naar een stadion langs de Maas is onverkort daar. Nogmaals: we sluiten niets uit, ook het integraal doorgaan van het plan niet. Wie weet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl