NOS SportAangepast

Herlings wint GP van Lombardije en kan nog altijd wereldkampioen MXGP worden

Belangrijke zege Herlings in Lombardije in strijd om wereldtitel MXGP

Jeffrey Herlings heeft in de MXGP door winst in de tweede manche de Grand Prix van Lombardije op zijn naam geschreven. De Nederlander staat nu tweede in het WK-klassement, op drie punten van nummer één Romain Febvre.

Aankomende woensdag wordt in Mantova de laatste Grand Prix gereden en vindt de apotheose van deze bloedstollende ontknoping in de strijd om het wereldkampioenschap plaats.

Herlings was in de tweede manche heer en meester en eindigde ruim voor zijn grote uitdager Romain Febvre. In de eerste manche ging de Fransman er nog met de winst vandoor en eindigde Herlings na een knappe inhaalrace op de tweede plek. Hij knokte zich na een valpartij terug van de vijftiende plek.

Doordat de overwinning in de tweede manche de doorslag geeft voor de eindoverwinning, pakte Herlings de 98ste GP-zege uit zijn loopbaan.

Gajser lijkt af te haken

Tim Gajser, die aan dit weekend als nummer twee van het algemeen klassement begon, lijkt zijn derde eindzege op rij wel te kunnen vergeten. De Sloveen kreeg in de eerste manche een tijdstraf, omdat hij de baan verliet en niet op dezelfde plek weer terugkeerde. In de tweede manche werd hij derde.

Het verschil tussen Febvre en Herlings is met nog een GP te gaan drie punten. Herlings stookte in een interview na de tweede manche van vandaag het vuurtje voor woensdag al op. Hij noemde het gedrag van de Fransman "dirty".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl