NOS Voetbal

NEC flirt even met subtop, maar moet genoegen nemen met puntje tegen Heerenveen

Bekijk de samenvatting van NEC - Heerenveen

NEC is thuis tegen Heerenveen niet verder gekomen dan een gelijkspel (1-1). Ook vanuit de gracht konden de supporters de seizoensrevelatie uit Nijmegen niet dat extra zetje geven om ook de tobbende Friezen in een lege Goffert te verslaan.

Op de dag waarop de strengere coronamaatregelen van kracht gingen, vormden de lege tribunes een toepasselijk decor. Maar dat laatste had een andere reden, nu er deze week een vernietigend rapport was verschenen over de bouwkundige staat van het stadion. Een onderzoeksbureau vond honderden scheuren in het beton.

Op het elftal van Rogier Meijer is een stuk minder aan te merken. Na de verrassende promotie komt de ploeg bijna historisch goed voor de dag in de eredivisie.

Beste eindklassering ooit

NEC heeft door de flitsende start zelfs de vijfde plaats in zicht, de beste eindklassering in de clubgeschiedenis. In die jaren na de eeuwwisseling werd dankzij de miljoenen van investeerder Marcel Boekhoorn onder anderen Edgar Barreto naar Nijmegen gehaald, die teruggekeerd van een lange voetbalreis op zijn oude dag opnieuw het hart van de ploeg vormt.

Vanuit de gracht van het stadion zorgen seizoenkaarthouders van NEC voor de sfeer

Nu luisteren de talenten naar namen als Elayis Tavsan, met een imponerende rush al bijna trefzeker in de openingsfase. En Jordy Bruijn, die tot twee keer toe gevaarlijk was. Maar vooral ook Ali Akman, de behendige spits die zich vlak na rust knap vrij draaide en die langverwachte 1-0 op het bord zette.

Want het was bar weinig, wat Heerenveen er tegenoverstelde, op een plotselinge knal van Tibor Halilovic (lat) na. Sven van Beek en Ibrahim Dresevic ontbraken centraal achterin, Nick Bakker en Syb van Ottele waren hun vervangers. Uitgerekend Van Ottele, opgeleid in Nijmegen, leverde voorafgaand aan de eerste goal knullig de bal in.

Van Ottele is uiteindelijk redelijk tevreden over de afloop:

Hoofdrol voor Van Ottele tegen oude club: 'Uiteindelijk redelijk tevreden'

Na vijf nederlagen in de laatste zes duels was Heerenveen gebrand op een goed resultaat, waarbij een klasseflits van de teruggekeerde Joey Veerman de Friezen een stuk op weg hielp. Maar ook nadat de middenvelder de gelijkmaker binnen had geschoven, bleven de betere kansen voor de thuisclub.

De mooiste was voor Jonathan Okita, die in de laatste minuut tegen de binnenkant van de paal knalde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl