Andre Onana op trainingscomplex De Toekomst
NOS Voetbal

Ten Hag haalt doelman Onana bij wedstrijdselectie voor duel met Go Ahead

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft doelman André Onana bij de wedstrijdselectie gehaald voor het duel tegen Go Ahead Eagles. Sinds 4 november zit de dopingschorsing van de veelbesproken doelman uit Kameroen erop.

Onana zal zondag op de bank plaatsnemen. Sinds dit seizoen is de bijna 38-jarige Remko Pasveer de eerste doelman van Ajax. Maarten Stekelenburg begon het seizoen als eerste keeper, maar raakte geblesseerd, waarna Pasveer plaatsnam onder de lat.

Stekelenburg is wegens een operatie aan zijn heup de rest van het seizoen uitgeschakeld

Vanaf 4 september mocht Onana weer trainen bij de Amsterdamse club. Aanvankelijk eerst bij Jong Ajax, maar sinds anderhalve week mag hij zich weer melden bij de A-selectie. Onana speelde zijn laatste wedstrijd op 31 januari van dit jaar: in Alkmaar won Ajax het competitieduel met 3-0 van AZ.

Beladen terugkeer

Het is een beladen terugkeer voor Onana. Een deel van de fanatieke aanhang van de Amsterdammers liet weten er niet blij mee te zijn. "De acties die jij hebt uitgehaald, hebben ervoor gezorgd dat je onze steun volledig kwijt bent", klonk het. Naast de dopingschorsing loopt ook het contract van de doelman af. Onderhandelingen over een nieuwe verbintenis in Amsterdam liepen stuk.

"Een speler die zoveel mooie momenten heeft meegemaakt bij Ajax en zo is gesteund door de club en de supporters kan ons toch niet verraden? Het tegendeel is echter waar", aldus de lezing volgens de F-side. Ten Hag riep de supporters vervolgens op om 'in het belang van Ajax te denken'.

André Onana

Onana werd op 5 februari van dit jaar geschorst nadat bij een dopingcontrole (buiten wedstrijdverband) het verboden middel Furosemide in zijn urine werd aangetroffen. Het tuchtorgaan van de UEFA schorste hem voor twaalf maanden. Het internationaal sporttribunaal CAS bracht de schorsing terug tot negen maanden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl