Xavi Hernández AFP

Zoals verwacht is Xavi Hernández de nieuwe trainer van Barcelona. De 41-jarige oud-speler van de club heeft een contract getekend tot 2024. Vannacht werd de benoeming officieel bekendgemaakt.

De overgang van Xavi naar Barcelona hing al in de lucht sinds het ontslag van Ronald Koeman vorige week. Het enige probleem was dat Xavi nog onder contract stond bij de club Al-Sadd in Qatar.

Gisteren maakte die club bekend dat het Xavi wel wilde laten gaan als Barcelona bereid was het contract af te kopen. Naar verluidt zou dat vijf miljoen euro kosten. Het is niet duidelijk of Barcelona dat bedrag heeft betaald.

Xavi speelde jarenlang voor Barcelona, waarmee hij vier maal de Champions League won. In 2015 vertrok hij naar Qatar, eerst als speler en later als trainer.

"Ik keer terug naar de plek waar ik ben opgegroeid, ik keer terug naar de club van mijn leven. Ik heb er geen woorden voor om de emotie te beschrijven die ik voel om de eer van de club weer te verdedigen, om het Camp Nou opnieuw te laten trillen en het gejuich van deze geweldige fans weer te horen", aldus Xavi op Instagram.

"Ik weet dat ik op een moeilijk moment kom, maar ik ga deze uitdaging met het grootste enthousiasme aan. Ik zal met jullie allemaal samenwerken en vechten om terug te keren op de plek die we verdienen. Bedankt FC Barcelona voor het vertrouwen in mij, en ook aan alle fans die vonden dat ik deze belangrijke rol op mij moest nemen."

Clublegende Xavi (41) was de gedroomde kandidaat om Ronald Koeman op te volgen als trainer. Hij speelde van 1998 tot 2015 in het eerste en beleefde grote successen in Catalonië. Zo won hij er liefst vier keer de Champions League.

Xavi wordt maandag gepresenteerd.

STER reclame