ANP

De politie heeft een 58-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg aangehouden op verdenking van mishandeling van een persfotograaf. De fotograaf was voor De Gooi- en Eemlander aan het werk. De krant meldt dat hij werd mishandeld bij een uitvaartcentrum door een uitvaartverzorger. De journalistenvakbond NVJ zegt de zaak hoog op te nemen.

Fotograaf Caspar Huurdeman was naar het uitvaartcentrum aan de Hooistreep in Bunschoten gegaan voor de herdenking van een van de twee jonge Bunschoters die afgelopen weekeinde om het leven kwamen. Vanaf de openbare weg maakte hij foto's van de vele belangstellenden.

Tegen De Gooi- en Eemlander zegt Huurdeman dat de uitvaartverzorger de camera hardhandig afpakte en hem daarbij half zou hebben verstikt. De man werd al snel door de politie aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en wordt verhoord. Ook de fotoapparatuur werd gevonden en weer teruggegeven aan de persfotograaf.

Geweld tegen journalisten

De journalistenvakbond NVJ neemt de zaak zeer hoog op. "Wij nemen alle incidenten tegen journalisten uiterst serieus", zegt Paul Teixeira namens de vakbond. "We zien een zorgwekkende, stijgende tendens van geweld en bedreigingen tegen journalisten. Triest."

STER reclame