Hakim Ziyech (rechts) viert zijn treffer voor Chelsea

Ziyech schiet Chelsea naar zege in Zweden, Weghorst wint met Wolfsburg

Chelsea en VfL Wolfsburg hebben de vierde speelronde van de Champions League afgetrapt met een overwinning. Titelverdediger Chelsea won dankzij een treffer van oud-Ajacied Hakim Ziyech van Malmö FF (1-0) en Wolfsburg was in eigen huis RB Salzburg de baas (2-1).

Chelsea domineert

Op bezoek bij Malmö, dat wordt gecoacht door voormalig Feyenoord-spits Jon Dahl Tomasson, nam Chelsea vanaf het begin het initiatief in handen. Tot veel grote kansen leidde dat niet, al zorgden spits Kai Havertz en Ziyech in de eerste helft een aantal keer voor gevaar.

Ondanks het Britse overwicht kreeg Malmö, dat na de eerste drie groepswedstrijden nog zonder punten was, vlak voor rust een flinke kans. Antonio Colak ontsnapte aan de aandacht van de Chelsea-defensie, maar zijn volley verdween naast het doel.

• NOS
    Stand groep H Champions League
  • NOS
    Stand groep G Champions League

Tien minuten na de pauze sloegen de bezoekers toe. Ziyech werd op maat bediend door Callum Hudson-Odoi, waarna hij van dichtbij voor de enige treffer van de wedstrijd zorgde.

Juventus al door

In de groep van Chelsea heeft Juventus zich met een 4-2 zege op Zenit verzekerd van de achtste finales in de Champions League.

In Italië moddert Juventus maar wat aan, in Europa gaat het prima.Paulo Dybala opende al na tien minuten de score na een assist van basisspeler Matthijs De Ligt en Dybala poetste na rust met een penalty het eigen doelpunt van Leonardo Bonucci weg. Federico Chiesa en Álvaro Morata stelden de overwinning veilig voor Juventus, dat flink aan zijn zelfvertrouwen werkte.

Wout Weghorst (links) duelleert om de bal met Jérôme Onguéné

In Duitsland maakten Wolfsburg en RB Salzburg er een vermakelijk duel van. Al na drie minuten was het raak voor de thuisploeg. Oranje-international Wout Weghorst, die is hersteld van een besmetting met het coronavirus, trok een gat, waarna Ridle Baku een strakke voorzet van Yannick Gerhardt tot doelpunt promoveerde.

Na een half uur met kansen voor beide ploegen viel de gelijkmaker uit een vrije trap. Salzburg-verdediger Maximilian Wöber, die tussen 2017 en 2019 voor Ajax speelde, krulde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied schitterend binnen.

Voor Wolfsburg, waar coach Florian Kohfeldt de ontslagen Mark van Bommel heeft opgevolgd, maakte Lukas Nmecha in de tweede helft het verschil. Met een verwoestende uithaal schoot hij de club naar de eerste overwinning van dit Champions League-seizoen.

Lille won verrassend op bezoek bij Sevilla (1-2), waardoor in groep G alles nog open ligt.