Chelsea stevig aan kop na misstappen concurrentie, Solksjaer heeft weer wat lucht

Chelsea heeft uitstekende zaken gedaan in de Premier League. Zelf wonnen de Londenaren op bezoek bij Newcastle United. Concurrenten Liverpool (2-2) en Manchester City (0-2) morsten dure punten tegen respectievelijk Brighton en Crystal Palace.

Hakim Ziyech begon bij Chelsea in de basis. De oud-Ajacied was zeer bedrijvig, maar tot doelpunten leidde dat niet. Na een halfuur spelen dacht hij het openingsdoelpunt te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Makkelijk

Na iets meer dan een uur werd Ziyech naar de kant gehaald en, toeval of niet, vlak daarna kwam de doelpuntenproductie van Chelsea op gang. Via twee doelpunten van Reece James en een strafschop van Jorginho wonnen de Londenaren uiteindelijk vrij gemakkelijk.

Stand in de Premier League

Manchester United wist zich door een broodnodige 0-3 overwinning op Tottenham Hotspur weer bovenin de stand te mengen. Na de flinke verliespartij tegen Liverpool leken de laatste uren van trainer Ole Gunnar Solskjaer geteld.

Met de overwinning maakt United een einde aan een reeks van vier wedstrijden zonder overwinning. In Londen wist een inspiratieloos Tottenham Hotspur het de bezoekers nauwelijks lastig te maken.

Vlak voor rust zette Cristiano Ronaldo met een schitterende volley zijn ploeg op een voorsprong. Een bevrijding voor de Portugees aangezien hij in de laatste vier duels in de Engelse competitie niet tot scoren wist te komen, zijn langste reeks in vier jaar tijd.

Cristiano Ronaldo scoort de openingstreffer voor Manchester United

Edinson Cavani bracht de Spurs nog meer in verlegenheid toen hij na een fraaie voorzet van Ronaldo er met een stiftje 0-2 van maakte. Invaller Marcus Rashford zette de eindstand op het scorebord, 0-3. Donny van de Beek zag het negentig minuten lang vanaf de bank allemaal gebeuren.

Door de zege staat United nu vijfde en is druk op Solskjaer weer iets afgenomen. Bij de ploeg van Nuno Espírito Santo, nu achtste in de stand, begint drie druk juist toe te nemen. Tottenham Hotspur wist in dit duel geen enkel schot op doel te creëren.

City en Liverpool verspelen punten

Manchester City ging in eigen huis onderuit tegen Crystal Palace. Wilfried Zaha bracht de uitploeg na zes minuten brutaal op voorsprong en ondanks verwoede pogingen kwam City die klap niet meer te boven.

Vlak voor tijd besliste Conor Gallagher het duel op 0-2. City speelde de gehele tweede helft met tien man nadat Aymeric Laporte rood had gekregen vanwege het neerhalen van de doorgebroken Zaha.

Laporte haalt de doorgebroken Zaha neer en krijgt rood

Ook Liverpool verspeelde punten. De ploeg van Virgil van Dijk stond binnen dertig minuten op 2-0 via Henderson (hard schot) en een kopbal van Mané.

Brighton verstopte zich vervolgens niet op Anfield en creëerde meer kansen dan Liverpool. Met een schitterende krul die doelman Alisson Becker verraste, maakte Enock Mwepu het weer spannend en na een vlotte aanval maakte Trossard verdiend de 2-2.

Arsenal wint weer

Arsenal heeft zaterdag op bezoek bij Leicester City een vervolg gegeven aan de opmars in de Premier League. The Gunners namen al vroeg afstand (2-0) en gaven die voorsprong niet meer uit handen dankzij een ijzersterk optreden van doelman Aaron Ramsdale.

Arsenal kende een beroerde start van de competitie, maar heeft de weg omhoog inmiddels gevonden. Sinds de pijnlijke afstraffing tegen Manchester City (5-0) eind augustus verloren de Londenaren geen wedstrijd meer.

Na een prachtig eerbetoon met twee minuten stilte voor alle slachtoffers uit het Britse oorlogsverleden schoot Arsenal uit de startblokken. De ploeg van Mikel Arteta zette Leicester City direct onder druk en stond na nog geen twintig minuten al op een 0-2 voorsprong.

Een prachtig eerbetoon in het King Power Stadium van Leicester City

Eerste kopte verdediger Gabriel de bal achter doelman Kasper Schmeichel. Niet veel later strafte Emile Smith Rowe gerommel in de defensie van Leicester genadeloos af.

Briljante Ramsdale

De opmars van Arsenal in de competitie loopt parallel met het inbrengen van Ramsdale, die deze zomer overkwam van Sheffield United. Sinds de doelman de plek van Bernd Leno onder de lat overnam, is Arsenal ongeslagen.

Een fraaie redding van Aaron Ramsdale in het duel met Leicester City

Ook tegen Leicester liet de 23-jarige Ramsdale nog maar eens zijn meerwaarde zien. Hij ranselde vlak voor rust een vrije trap van James Maddison met een weergaloze snoekduik uit zijn doel. In de rebound lukte het James Vardy vervolgens niet om de bal over de doellijn te krijgen.

Leicester City ging na rust nadrukkelijk op zoek naar doelpunten, maar steeds lag Ramsdale in de weg. Met een aantal heroïsche ingrepen trok de doelman de overwinning voor Arsenal over de streep.