Arsenal voorkomt diep in blessuretijd blamage tegen clublegende Vieira

Arsenal en Crystal Palace hebben in de achtste speelronde van de Premier League gelijkgespeeld: 2-2. In de wedstrijd tussen respectievelijk de nummers dertien en veertien van de ranglijst leek Crystal Palace met de winst naar huis te keren. Diep in blessuretijd maakte de thuisploeg toch nog gelijk.

De laatste ontmoeting tussen de twee clubs eindigde in het voordeel van Arsenal (1-3), maar daar moesten wel twee doelpunten in blessuretijd aan te pas komen. Nu begon de ploeg van trainer Mikel Arteta flitsend. Pierre-Emerick Aubameyang reageerde alert bij de tweede paal op een rebound en zette Arsenal op 1-0.

Voor rust drong Crystal Palace aan en had Conor Gallagher de beste kans op zijn schoen; een snoeiharde volley was onderweg naar de rechterkruising, maar Arsenal-doelman Aaron Ramsdale wist met een prachtige redding de gelijkmaker te voorkomen.

Christian Benteke deed het na de thee wel voor de bezoekers. De aanvaller liep zichzelf vrij en kreeg alle tijd om vanaf de kop van het zestienmetergebied Ramsdale te passeren: 1-1.

Palace op voorsprong

De rollen waren omgedraaid, een kwartier later was het weer raak voor Crystal Palace. Odsonne Edouard zag zijn inzet via de lat achter de doellijn belanden: 1-2. Patrick Vieira, clublegende van Arsenal en nu trainer van Crystal Palace, zag de winst al naderen.

Maar diep in de blessuretijd vond invaller Alexandre Lacazette alsnog het net voor Arsenal. De bezoekers wisten bij een hoekschop de bal niet weg te krijgen, waar Lacazette dankbaar gebruik van maakte.

Vieira zag de drie punten als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het was voor de manager de eerste keer dat hij tegenover Arsenal stond, zelf speelde hij tussen 1996 tot 2005 397 wedstrijden voor de Londenaren.