Rellen bij het Goffertstadion na de derby NEC-Vitesse. Persbureau Heitink

De politierechter heeft vier relschoppers veroordeeld voor hun aandeel in de ongeregeldheden na de wedstrijd van NEC tegen Vitesse, twee weken geleden. De zwaarste straf was voor een 20-jarige man uit Nijmegen, die als een van de aanjagers van de rellen wordt gezien.

De man kreeg zes maanden cel voor het vernielen van een hek en het gooien van een boomstronk naar een agent. Ook vernielde hij een politiebus met een brandblusser, meldt Omroep Gelderland.

Een 47-jarige man uit Nijmegen kreeg een celstraf van 30 dagen, waarvan 15 voorwaardelijk, voor het mishandelen van een steward en het gooien van twee dranghekken. De man moet de steward ook een schadevergoeding van 200 euro betalen.

Voorwaardelijke cel- en taakstraf

De overige twee relschoppers die terechtstonden, een 46-jarige man uit Wijchen en een 20-jarige inwoner uit Afferden, kregen allebei dezelfde straf opgelegd voor hun aandeel in de voetbalrellen: een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een taakstaf van 120 uur.

Vandaag werd ook een 20-jarige man uit Nijmegen vrijgesproken door de politierechter. Twee resterende zaken, tegen een 19-jarige verdachte uit Westervoort en en 20-jarige man uit Elst, gaan op een later moment verder.

Beelden van de rellen:

Voetbalsupporters vernielen politiebus in Nijmegen

Na de verloren wedstrijd van NEC tegen Vitesse (0-1) op 17 oktober werd een groep supporters gewelddadig. De relschoppers gingen met stokken en stenen het gevecht aan met de politie en de ME. Daarbij werd onder andere een politiebusje vernield en raakten meerdere agenten en politiepaarden gewond. Ook een aantal supporters liepen verwondingen op.

Sindsdien zijn er in totaal 50 stadionverboden opgelegd en 22 mensen aangehouden. Een deel van de verdachten moet later deze maand voorkomen. De burgemeester en politie lieten weten dat er komende weken waarschijnlijk nog meer aanhoudingen volgen.

STER reclame