Memphis Depay gaat op de foto met de 13-jarige Amin
NOS Voetbal

Boete van tienduizend euro voor KNVB vanwege vuurwerk en selfie met Depay

De KNVB heeft van wereldvoetbalbond FIFA een boete gekregen van ruim tienduizend euro voor ongeregeldheden die zijn veroorzaakt door Oranje-supporters tijdens de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Montenegro en Turkije.

Tijdens de slotfase van het duel met Montenegro in Eindhoven rende de 13-jarige Amin het veld op om een selfie met Memphis Depay te maken. Na afloop van de wedstrijd kwamen meer supporters het veld op.

Bekijk hieronder het moment dat Amin een sprintje trekt over het veld en met Depay op de foto gaat:

Jonge fan rent het veld op tijdens duel Oranje en neemt selfie met Depay

De KNVB gaf alle veldbetreders een stadionverbod en een boete van 450 euro. Voor Amin was dat bedrag vanwege zijn jonge leeftijd lager. Hij kreeg een boete van 100 euro.

"Het veld betreden is tijdens en rondom een wedstrijd voor jong en oud verboden", zei de KNVB daarover. "Dat is niet voor niets, veldbetreding door fans kan namelijk voor vervelende en onveilige situaties zorgen."

Een paar dagen later verliep in Amsterdam ook niet alles volgens de regels van de FIFA. Zo werd er door Oranje-fans vuurwerk afgestoken op de tribunes tijdens de wedstrijd tegen Turkije.

Fikse straf voor Hongaren

De Hongaarse bond kreeg een fors hogere boete voor het wangedrag van supporters tijdens de beide WK-kwalificatieduels met Engeland.

De FIFA bepaalde dat de Hongaren twee wedstrijden (een keer thuis en een keer uit) zonder fans moeten spelen vanwege ordeverstoringen en discriminerend gedrag. Daarnaast moet de Hongaarse bond een boete van ruim 260.000 euro betalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl