Memphis Depay gaat op de foto met een jonge fan tijdens Nederland-Montenegro
NOS VoetbalAangepast

KNVB onverbiddelijk: stadionverbod en boete voor selfie

De supporters die zaterdagavond tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Montenegro het veld op kwamen, krijgen allemaal een stadionverbod. In totaal renden zeker zestien fans het speelveld op.

Ook de 13-jarige Amin, die in de slotminuten op het veld een selfie met Memphis Depay ging maken, krijgt de straf. Zijn ouders kregen dinsdag in een telefonisch gesprek van de KNVB te horen dat hij, net als de andere veldbetreders, in principe vijf jaar lang niet in een stadion mag komen.

Voor wie het de eerste overtreding betreft, kan het stadionverbod worden verlaagd naar 15 maanden (en 45 maanden voorwaardelijk). Ze moeten dan een alternatieve straf aanvaarden.

Ook boete

De overtreders krijgen ook een boete van 450 euro. Voor Amin heeft de KNVB zijn leeftijd meegewogen: hij krijgt een boete van 100 euro.

"Het veld betreden is tijdens en rondom een wedstrijd voor jong en oud verboden", aldus de KNVB. "Dat is niet voor niets, veldbetreding door fans kan namelijk voor vervelende en onveilige situaties zorgen."

Jonge fan rent het veld op tijdens duel Oranje en neemt selfie met Depay

In het stadion van PSV kunnen de toeschouwers eenvoudig op het veld komen, omdat er geen hoge hekken staan. De stewards langs het veld konden daarom de overtreders moeilijk tegenhouden. "Het blijft mensenwerk", aldus de KNVB. "Bij de supporters die na afloop het veld op kwamen, werd wel tijdig ingegrepen. Die lukte het nauwelijks om bij de spelers te komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl