NOS NieuwsAangepast

OM België onderzoekt dood student tijdens ontgroening

Het Openbaar Ministerie van de Belgische provincie Namen is een onderzoek begonnen naar de dood van een student tijdens een ontgroening.

De 19-jarige student overleed afgelopen nacht in zijn slaap in het dorpje Sart-Custinne in Zuidoost-België. In een boerenschuur waren volgens Belgische media zo'n 300 studenten van verschillende hogescholen uit Namen samengekomen voor de ontgroening.

De procureur van het OM zegt dat de man gisteravond had meegedaan aan de activiteiten en "op een normale manier was gaan slapen". Bij het opstaan vanochtend troffen zijn jaargenoten hem bewusteloos aan. Studenten verpleegkunde hebben hem nog gereanimeerd, maar dat bleek tevergeefs.

Drank na afloop

Onduidelijk is nog of er een verband is met de ontgroening of dat er sprake is van een natuurlijk overlijden. "Tijdens het eerste deel moesten de studenten een reeks opdrachten vervullen, zoals dierenvoeding eten of in een bad vol bloed gaan liggen", zegt de procureur tegen persbureau Belga. "Er was geen alcohol tijdens de doop, maar die vloeide nadien wel rijkelijk."

Dinsdag is er een autopsie. Daarna wil het OM pas meer zeggen over de doodsoorzaak.

Het is niet de eerste keer dat een student overlijdt tijdens een ontgroening in België. Tweeënhalf jaar geleden stierf de 20-jarige Sanda Dia nadat hij grote hoeveelheden drank en vissaus had gedronken. Tegen de achttien leden van de studentenvereniging die de ontgroening uitvoerden, loopt op dit moment een rechtszaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl