NOS Voetbal

Feyenoord voorkomt in blessuretijd puntenverlies tegen buurman Sparta

Bekijk de samenvatting van Sparta Rotterdam - Feyenoord

Feyenoord heeft een roerige periode afgesloten met een 1-0 zege bij buurman Sparta Rotterdam. De ploeg van Arne Slot had een overwicht op het kunstgras op Het Kasteel, maar scoren leek een te grote opgave in de stadsderby. In blessuretijd maakte invaller Cyriel Dessers dan toch de winnende treffer.

Het abrupte vertrek van algemeen directeur Mark Koevermans, wegens bedreigingen aan zijn adres, en zorgelijke jaarcijfers, 17 miljoen euro verlies, wierpen een sluier over de week. Met een overwinning op Sparta hoopte Feyenoord de aandacht weer even naar het sportieve vlak te verleggen.

De eerste helft in Spangen kwam maar moeizaam op gang. Beide ploegen grossierden in fouten en wisten geen noemenswaardige kansen te creëren, zagen ook aanwezige prominenten als Leo Beenhakker, Jorien van den Herik en Bert van Marwijk.

Jorien van den Herik, Bert van Marwijk en Ebi Smolarek zijn aandachtig toeschouwer

Pas vlak voor rust drong Feyenoord echt aan. Alireza Jahanbakhsh stuurde Bryan Smeets het bos in met een panna, maar het daaropvolgende schot werd door doelman Maduka Okoye over de lat getikt.

Aan de andere kant zette Adil Auassar international Justin Bijlow even aan het werk. Feyenoord schrok daar niet van en kreeg nog mogelijkheden via Luis Sinisterra en opnieuw Jahanbakhsh. De brilstand bleef echter op het bord.

De ploeg van Arne Slot, oud-speler van Sparta, trok na de pauze het initiatief steeds meer naar zich toe. Bryan Linssen kreeg op aangeven van Sinisterra al vroeg een reuzenkans, maar in vrijstaande positie schoot hij de bal recht op Okoye.

Bekijk hieronder de reacties van Cyriel Dessers, Arne Slot, Tom Beugelsdijk en Henk Fraser.

Sparta kon op een gegeven moment alleen maar tegenhouden. Linssen en invaller Cyriel Dessers beklaagden zich over de uitgestoken armen van Tom Beugelsdijk. Scheidsrechter Kevin Blom zag er geen gemeen spel in.

In de slotfase had Feyenoord moeite met de dichtgemetselde muur van Sparta. De 0-0 leek de eindstand te worden, totdat Dessers toesloeg uit een corner. Op de ranglijst hebben de Rotterdammers slechts één verliespunt minder dan Ajax.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl